Zelleres, póréhagymás burgonyaleves

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zelleres, póréhagymás burgonyaleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb kockára vágott burgonya
1 nagyobb hámozott, kockára vágott zellergumó
2 nagyobb szál félbevágott, finomra vágott póréhagyma
1 késhegynyi szárított majoránna
1 evőkanál vaj
12 dl víz
1 szál szeletelt, negyedekre vágott sárgarépa
1 fej apróra vágott hagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint frissen reszelt szerecsendió
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint finomra aprított metélőhagyma
ízlés szerint zellerlevél

Elkészítés:

1. Közepes hőfokon egy nagy lábosban megolvasztjuk a vajat. A hagymát és a póréhagymát 4 perc alatt üvegesre pároljuk, állandóan keverve (1. kép), nem szabad megbarnulniuk.

2. Beletesszük a zellert, a burgonyát, a sárgarépát, a vizet, a majoránnát, a babérlevelet (2. kép) és egy adag sót. Felforraljuk, majd csökkentjük a hőfokot. Befedve 20 percig lassan főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. A babérlevelet kidobjuk.

3. A levest hagyjuk kissé hűlni, mixerbe vagy robotgépbe tesszük, és simára pépesítjük. (Ha robotgéppel dolgozunk, a főzőlevet leszűrjük és félretesszük. A leves szilárd hozzávalóit éppen csak annyi főzőlével pépesítjük, amennyi az állagához szükséges, később öntjük hozzá a megmaradt főzőlevet.)

4. A pürésített levest visszaöntjük a lábosba, és jól felkeverjük. Sóval, borssal (3. kép), szerecsendióval fűszerezzük. Közepes hőfokon újra felmelegítjük.

5. Előmelegített levesestányérokban metélőhagymával és zellerlevéllel díszítve, azonnal tálaljuk.

Zelleres, póréhagymás burgonyaleves Zelleres, póréhagymás burgonyaleves Zelleres, póréhagymás burgonyaleves
Zelleres, póréhagymás burgonyaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1862 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
Zelleres, póréhagymás burgonyaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
szótár