Tarajos sün



Elkészítés:
1. A rizst hideg vízben áztatjuk legalább 120 percig, majd leszűrjük, és papírtörlőn szétterítjük, hogy megszáradjon.
2. A gombára forró vizet öntünk, 20 percig hagyjuk benne, majd kinyomkodjuk belőle a vizet, levágjuk a tövét, a többi részét apróra vágjuk. Egy nagy tálban összekeverjük a darált húsokat, a vízigesztenyét, az újhagymát, a fokhagymát, a gyömbért, a szójaszószt, a tojást és fél kiskanál sót. Kézzel összedolgozzuk. 24 adagra osztjuk a keveréket, és nedves kézzel golyókat formálunk. A rizsben megforgatjuk, hogy mindenütt rátapadjon. Egy bambusz gőzölőedényt sütőpapírral kibélelünk, a golyókat beletesszük (hagyjunk elég helyet köztük, mert a rizs dagad). A gőzölőedényt egy forrásban lévő vízzel félig telt wok fölé tesszük. 30 percig gőzöljük, amíg a rizs és a hús átfő (időnként pótoljuk az elforrt vizet). A mártással együtt azonnal tálaljuk.
3. A mártáshoz összekeverjük a hozzávalókat. Kis tálba tesszük.