Tarajos sün

Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg apróra vágott vízigesztenye
1 db kissé felvert tojás
1 evőkanál szójaszósz
1 kiskanál friss őrölt gyömbér
1 gerezd zúzott fokhagyma
4 db apróra vágott újhagyma
Mártáshoz:
3 evőkanál víz
2 evőkanál friss őrölt gyömbér
2 evőkanál barnacukor
3 evőkanál szójaszósz

Elkészítés:

1. A rizst hideg vízben áztatjuk legalább 120 percig, majd leszűrjük, és papírtörlőn szétterítjük, hogy megszáradjon.

2. A gombára forró vizet öntünk, 20 percig hagyjuk benne, majd kinyomkodjuk belőle a vizet, levágjuk a tövét, a többi részét apróra vágjuk. Egy nagy tálban összekeverjük a darált húsokat, a vízigesztenyét, az újhagymát, a fokhagymát, a gyömbért, a szójaszószt, a tojást és fél kiskanál sót. Kézzel összedolgozzuk. 24 adagra osztjuk a keveréket, és nedves kézzel golyókat formálunk. A rizsben megforgatjuk, hogy mindenütt rátapadjon. Egy bambusz gőzölőedényt sütőpapírral kibélelünk, a golyókat beletesszük (hagyjunk elég helyet köztük, mert a rizs dagad). A gőzölőedényt egy forrásban lévő vízzel félig telt wok fölé tesszük. 30 percig gőzöljük, amíg a rizs és a hús átfő (időnként pótoljuk az elforrt vizet). A mártással együtt azonnal tálaljuk.

3. A mártáshoz összekeverjük a hozzávalókat. Kis tálba tesszük.

Tarajos sün
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1031 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Tarajos sün
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
cikkek