Rák rizspapírban

Adag: 5-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 db rizspapír
35 dkg nyers rákhús
1 darabka 4 cm-es, frissen reszelt gyömbér
2 gerezd zúzott fokhagyma
3 db apróra vágott újhagyma
1 evőkanál rizsliszt
2 kiskanál szezámolaj
2 evőkanál kukoricaliszt
2 evőkanál pirított szezámmag
A sütéshez:
ízlés szerint olaj
A tálaláshoz:
igény szerint szilvaszósz

Elkészítés:

1. 4 rizspapírt kiterítünk. Bőségesen meglocsoljuk vízzel, majd állni hagyjuk két percig, amíg megpuhul és hajlíthatóvá válik. Óvatosan áttesszük egy tányérra (ekkor még egymásra tehetjük a szeleteket). A többit is meglocsoljuk, majd műanyag fóliával az egészet letakarjuk.

2. Apróra vágjuk a rákhúst, és hozzákeverjük a gyömbért, a fokhagymát, az újhagymát, a rizslisztet, a tojásfehérjét, a szezámolajat és némi sót, borsot. Kézzel jól összekeverjük. A kukoricalisztet 2 evőkanál vízzel elkeverjük. Mindegyik rizspapírra 1 evőkanál rákos tölteléket teszünk. Az alsó részt ráhajtjuk a töltelékre. Még egyszer hajtunk rajta egyet, közben óvatosan lenyomjuk kissé, hogy elsimítsuk a tölteléket. Behajtjuk az oldalait, és a széleket a kukoricalisztes keverékkel bekenjük, majd ráhajtjuk a tetejét, hogy csomagformát kapjunk. Dupla réteg papírtörlőre tesszük, és elkészítjük a többit is.

3. Egy vastag falú edényt harmadáig megtöltünk olajjal, és 180 fokra hevítjük. Az olaj akkor elég meleg, ha egy kenyérkocka 15 másodperc alatt aranyszínűre pirul benne. Beleteszünk néhány „csomagot" és aranybarnára sütjük. Szűrőkanállal kiemeljük, és papírtörlőn leitatjuk. Kisütjük a többit is. Megszórjuk szezámmaggal. Szilvaszósszal is tálalhatjuk.

1 nappal előre elkészíthetjük a tölteléket. De csak néhány órával a tálalás előtt csomagoljuk be.
Rizspapírt ázsiai boltokban vásárolhatunk.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Rák rizspapírban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1492 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Rák rizspapírban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
recept beküldése