Sertés san choy bau

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sertés san choy bau
Adag: 5-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
23 dkg apróra vágott konzerv vízigesztenye
1 evőkanál olaj
2 kiskanál osztrigaszósz
2 kiskanál szezámolaj
1 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál száraz sherry
6 db apróra vágott újhagyma
ízlés szerint friss, apróra vágott mentalevél
ízlés szerint apró salátalevél
Mártáshoz:
1 kiskanál szójaszósz
1 evőkanál hoisin-szósz
2 evőkanál szilvaszósz

Elkészítés:

1. Wokban vagy serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a húst, és nagy lángon addig pirítjuk, amíg megbarnul. A csomókat villával nyomjuk szét.

2. Összekeverjük a sherryt, a szójaszószt, az osztrigaszószt és a szezámolajat.

3. A húshoz adjuk a leszűrt, feldarabolt konzerv zöldségeket és az újhagymát, 3-4 percig kevergetve pirítjuk, majd felöntjük a kikevert szószokkal. Erős lángon kevergetjük, amíg a folyadékot a folyadékot felszívja, illetve a folyadék elpárolog.

4. Az elkészült húsmasszát a tálon elrendezett salátalevelekbe töltjük, apróra vágott mentalevelekkel díszítjük.

5. A mártás hozzávalóit alaposan összekeverjük és külön tálkában tálaljuk.

Sertés san choy bau
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1337 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Sertés san choy bau
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
pinterest