Majonézmártás

Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Eszközök: keverőtál
Eljárások: kikeverés
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg majonéz
1 db citrom
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt fehérbors

Elkészítés:

A mártáshoz a majonézt elkeverjük a tejszínnel vagy tejföllel, a citrom levével, ízlés szerint sóval és darált fehér borssal.

Készen vásárolható majonézzel is elkészíthetjük.

Majonéz

Majonéz
3 db tojás
3.5 dl olaj
1 késhegynyi
3 teáskanál citromlé
1.5 teáskanál mustár
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors

A tojások sárgáját, a sót és a mustárt tegyük tálba és habverővel keverjük habosra (1. kép), majd adjuk hozzá a frissen őrölt borsot és a citromlevet (2. kép), utána cseppenként, állandó keverés közben az olajat (3. kép). Amikor az olaj harmadrésze már benne van, a többit vékony sugárban hozzákeverhetjük (4. kép). Fontos, hogy közben is állandóan keverjük! A keverék tetszés szerint ízesíthető.

Salátaöntetként tejszínnel vagy zsírszegény tejföllel hígíthatjuk.

Majonézmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2695 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Főzőiskola
Főzőiskola
(Minerva Kiadó, 1982)

bővebben...
Kép nélkül
Majonézmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Főzőiskola
Főzőiskola
(Minerva Kiadó, 1982)

bővebben...
google+