Mexikói gazpacho

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mexikói gazpacho
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db kimagozott, kockára vágott zöld húsú kaliforniai paprika
2 db kimagozott, kockára vágott piros húsú kaliforniai paprika
1 kisebb hámozott, apróra vágott uborka
1 evőkanál vörösborecet
1 evőkanál balzsamecet
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 ágacska friss bazsalikom
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál citromlé
ízlés szerint bors
ízlés szerint
Tálaláshoz:
2 evőkanál apróra vágott lilahagyma
4 ágacska bazsalikom
2 evőkanál apróra vágott zöld húsú kaliforniai paprika
2 evőkanál apróra vágott piros húsú kaliforniai paprika
2 evőkanál hámozott, kockára vágott uborka
ízlés szerint kenyér
ízlés szerint jégkocka

Elkészítés:

1. Az uborkát a kétféle paprikával, fokhagymával és bazsalikommal robotgépben másfél percig turmixoljuk. Hozzáadjuk a paradicsomlét, az olívaolajat, a kétféle ecetet, és simára keverjük.

2. Felöntjük a hideg alaplével és citromlével, majd alaposan átkeverjük. Átöntjük egy nagyobb tálba. Sóval, borssal ízesítjük, végül frissentartó fóliával befedve, legalább 120 percre behűtjük.

3. A tálaláshoz az apróra vágott uborkát, hagymát és paprikát kisebb tálkákba tesszük, és tálcára rendezzük. 4 nagy leveses tányér aljába jégkockát szórunk, és az alaposan átkevert levest rákanalazzuk. Bazsalikomhajtásokkal díszítjük, és az előkészített friss zöldségekkel, valamint ropogós, friss kenyérrel kínáljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
150 dkg darabolt vegyes zöldség
5 szem durvára tört szegfűbors
1 kiskanál sáfrányos szeklice
5 dkg
20 dkg kelkáposzta
1 nagyobb vöröshagyma
1 dl olaj
1 kiskanál szerecsendió virág
1 darabka darabolt gyömbérgyökér
1 evőkanál egész bors
1 ágacska lestyán levél vagy
1 ágacska zellerlevél
ízlés szerint kristálycukor

A kelkáposzta és a vöröshagyma kivételével az olajon megpirítjuk a zöldségeket. Adhatunk hozzá kanálka cukrot is, mely kiemeli a pirított zöldségek ízét. Amikor a zöldségek megpirultak felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, kelkáposztát és a fűszereket. Sózzuk és lassan másfél-két órát főzzük. Ha kész leszűrjük és hűtőben tároljuk. Levesek, mártások, főzelékek készítésekor alapléként használjuk.

Mexikói gazpacho
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1648 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
Mexikói gazpacho
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
recept beküldése