Zöldségleves bazsalikomos pestóval



Elkészítés:
1. Egy nagy serpenyőben, közepes hőfokon felforrósítjuk az olívaolajat. Beletesszük a hagymát, a póréhagymát és időnként megkeverve 5 perc alatt üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zellert, a sárgarépát, a fokhagymát és gyakran megkeverve további 5 percig pároljuk.
2. Beletesszük a vizet, a burgonyát, a fehérrépát, a karalábét és a zöldbabot (1. kép). Felforraljuk, majd takarékon, befedve 5 percig lassan gyöngyözve főzzük.
3. Hozzáadjuk a zöldborsót, a hosszában negyedelt, majd felszeletelt cukkinit és a leszűrt, leöblített babot, sózzuk, borsozzuk. Ismét befedve további 5-8 percig pároljuk, amíg minden zöldség megpuhul.
4. Közben elkészítjük a pestót. Robotgépbe tesszük a fokhagymát, a bazsalikomot és a sajtot (2. kép) az olívaolajjal együtt, és simára pépesítjük. Mozsárban is összezúzhatjuk a hozzávalókat.
5. A leveshez adjuk a spenótot, és még 5 percig főzzük. Megkóstoljuk, ha kell, fűszerezzük, és egy evőkanálnyi pestót keverünk bele. A levest előmelegített tányérokba kanalazzuk, és külön-külön elosztjuk bennük a megmaradt pestót.
![]() |
![]() |