Zöldségleves bazsalikomos pestóval

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldségleves bazsalikomos pestóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg konzerv bab
10 dkg vékonyra szeletelt spenót
2 kisebb negyedekre vágott, szeletelt cukkini
16 dkg darabolt zöldbab
1 db kockára vágott karalábé
1 szál kockára vágott fehérrépa
16 dkg mélyhűtött zöldborsó
vagy
16 dkg friss zöldborsó
1 evőkanál olívaolaj
1 db kockára vágott paradicsom
15 dl víz
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 szál vékonyra szeletelt szárzeller
1 nagyobb szál félbevágott, finomra aprított póréhagyma
1 fej apróra vágott hagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A pestóhoz:
néhány levél friss bazsalikom
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
4 dkg reszelt parmezán sajt
1 gerezd finomra vágott fokhagyma

Elkészítés:

1. Egy nagy serpenyőben, közepes hőfokon felforrósítjuk az olívaolajat. Beletesszük a hagymát, a póréhagymát és időnként megkeverve 5 perc alatt üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zellert, a sárgarépát, a fokhagymát és gyakran megkeverve további 5 percig pároljuk.

2. Beletesszük a vizet, a burgonyát, a fehérrépát, a karalábét és a zöldbabot (1. kép). Felforraljuk, majd takarékon, befedve 5 percig lassan gyöngyözve főzzük.

3. Hozzáadjuk a zöldborsót, a hosszában negyedelt, majd felszeletelt cukkinit és a leszűrt, leöblített babot, sózzuk, borsozzuk. Ismét befedve további 5-8 percig pároljuk, amíg minden zöldség megpuhul.

4. Közben elkészítjük a pestót. Robotgépbe tesszük a fokhagymát, a bazsalikomot és a sajtot (2. kép) az olívaolajjal együtt, és simára pépesítjük. Mozsárban is összezúzhatjuk a hozzávalókat.

5. A leveshez adjuk a spenótot, és még 5 percig főzzük. Megkóstoljuk, ha kell, fűszerezzük, és egy evőkanálnyi pestót keverünk bele. A levest előmelegített tányérokba kanalazzuk, és külön-külön elosztjuk bennük a megmaradt pestót.

Zöldségleves bazsalikomos pestóval Zöldségleves bazsalikomos pestóval
Zöldségleves bazsalikomos pestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1695 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
Zöldségleves bazsalikomos pestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
hírlevél