Brokkolileves krémsajttal

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Brokkolileves krémsajttal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg brokkoli
10 dkg krémsajt
1 teáskanál olaj
4 evőkanál tejszín
2 teáskanál vaj
8 dl víz
3 evőkanál rizs
1 kisebb finomra vágott sárgarépa
1 szál vékonyra szeletelt póréhagyma
1 fej finomra vágott hagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint
ízlés szerint frissen reszelt szerecsendió
A tálaláshoz:
igény szerint pirítós

Elkészítés:

1. A brokkolit rózsáira szedjük, és levágjuk a szárakat. A vastag szárat lehámozzuk, az összes szárat kis darabokra vágjuk.

2. Egy nagy serpenyőben közepes hőfokon felforrósítjuk a vajat és az olajat. Beletesszük a hagymát, a póréhagymát és a sárgarépát. 3-4 percig pároljuk, gyakran megkeverve, amíg a hagyma üveges lesz.

3. Hozzáadjuk a brokkoli szárakat, a rizst (1. kép), a vizet, a babérlevelet és egy csipetnyi sót. Éppen csak felforraljuk, majd takarékra vesszük a lángot. Befedve, gyöngyözve főzzük 15 percig. Hozzáadjuk a brokkoli rózsákat, és befedve további 2-3 percig főzzük, amíg a rizs és a zöldségek is megpuhulnak. A babérlevelet eltávolítjuk.

4. Belekeverjük a krémsajtot és a tejszínt (2. kép), szerecsendióval (3. kép), borssal fűszerezzük, s ha kell, még sózzuk. Alacsony hőfokon néhány percig lassan főzzük, hogy jól átmelegedjen, időnként megkeverjük. Megkóstoljuk, s ha szükséges, utánafűszerezzük. Előmelegített levesestányérokba kanalazzuk, pirítóssal tálaljuk.

Brokkolileves krémsajttal Brokkolileves krémsajttal Brokkolileves krémsajttal
A pirítóshoz levágjuk néhány vastag kenyérszelet héját, majd felkockázzuk. Olajban állandó keverés mellett a kockákat egyenletesen barnára sütjük, majd papírtörlőn megszárítjuk.
Brokkolileves krémsajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1556 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
Brokkolileves krémsajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
pinterest