Rákhússal töltött spenóttekercs

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 65 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rákhússal töltött spenóttekercs
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Tekercshez:
4 db tojás
45 dkg friss spenót
vagy
20 dkg mélyhűtött spenót
1 csipet
másfél dkg olvasztott vaj
Töltelékhez:
25 dkg konzerv rákhús
vagy
25 dkg rákhús
2 dkg vaj
1 evőkanál liszt
1 csipet cayenni bors
2 dl tej
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A töltelékhez öntöttvas serpenyőben, kis lángon, a vajat megolvasztjuk. A lisztet rászórjuk, és fakanállal folyamatosan keverve kb. 1 percig sütjük, de nem pirítjuk. A serpenyőt levesszük a tűzről, és a lisztet a tejjel felöntjük, kis lángra visszatesszük, fakanállal gyorsan keverjük, amíg sima és sűrű lesz. Ezután nagyobbra kapcsolva a lángot, a mártást erősen keverve felforraljuk. 3-4 percig főzzük, amíg úgy besűrűsödik, hogy nem folyik le egy kanál hátáról. Levesszük a tűzről, megvajazott sütőpapírral letakarjuk, félretesszük.

2. A tekercshez sütőpapírral kibélelünk egy kb. 25 x 35 cm-es lapos sütőformát. Friss spenót esetén egy nagy fazekat félig megtöltünk vízzel, felforraljuk, majd beletesszük a sót meg a spenótot. Újból felforraljuk, és a spenótot 1-2 percig főzzük, lecsepegtetjük, hideg vízzel leöblítjük, azaz blansírozzuk. Kinyomkodjuk, finomra aprítjuk. A mélyhűtött spenótot felengedjük, lecsepegtetjük, kinyomkodjuk, finomra aprítjuk. A spenótot utána nagy tálba tesszük, és hozzáadjuk a vajat.

3. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját és a szerecsendiót a spenóthoz keverjük, jól megfűszerezzük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A spenót lazítására egy púpozott evőkanál fehérjehabot keverünk bele, majd a többi habot egyszerre hozzáadjuk, és óvatosan összeforgatjuk. A keveréket az előkészített formába töltjük, és a sarkokig kisimítjuk. A sütőben kb. 10 percig sütjük, amíg a pép kissé megszilárdul, és enyhe nyomásra rugalmasan visszanyeri az alakját.

4. A tölteléket újra felmelegítjük, majd belekeverjük a rákot (használhatunk friss, konzerv, vagy mélyhűtött fehér rákhúst), a cayenne-i borsot, sót és ízlés szerint őrölt fekete borsot. Jól átmelegítjük.

5. Egy konyharuhát kiterítünk, sütőpapírt teszünk rá. A spenóttésztát a sütőpapírra borítjuk, és gyorsan elosztjuk rajta a rákos tölteléket. A konyharuha rövidebb oldalát megfogjuk, és segítségével a spenóttésztát feltekerjük. A kész tekercset tányérra emeljük, vastag szeletekre vágjuk, és azonnal tálaljuk.

A tekercset magában is tálalhatjuk, hollandi mártással vagy annak tárkonyecettel, fehérborral és citromlével, valamint hagymával és babérlevéllel ízesített változatával, azonban béarni mártással finomabb.
Rákhússal töltött spenóttekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2847 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Reggeli falatok Reggeli falatok
(Vince Kiadó, 2008)

Hagyományos vagy különleges, egyszerű vagy igényes - ez a kötet számos ízletes ötletet kínál reggelire és villásreggelire, amelyekkel kényeztethetjük magunkat, de elkápráztathatjuk vendégeinket is. A friss palacsinta, a lazacos... bővebben...
Rákhússal töltött spenóttekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Reggeli falatok Reggeli falatok
(Vince Kiadó, 2008)

Hagyományos vagy különleges, egyszerű vagy igényes - ez a kötet számos ízletes ötletet kínál reggelire és villásreggelire, amelyekkel kényeztethetjük magunkat, de elkápráztathatjuk vendégeinket is. A friss palacsinta, a lazacos... bővebben...
twitter