Mandulás-kókuszos tortácskák

| Mandulás-kókuszos aprósütemény receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mandulás-kókuszos tortácskák
Adag: 6 főre (18 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
szükség szerint puha vaj
A töltelékhez:
1 csipet őrölt fahéj
3 db tojás
3 evőkanál málnalekvár
½ db reszelt, héja citrom
másfél evőkanál rizsliszt
vagy
másfél evőkanál gríz

Elkészítés:

1. 18 darab kicsi (6,5 cm) torta- vagy muffinformát vajjal kikenünk. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.

2. A tésztát enyhén belisztezett gyúródeszkán vagy munkafelületen 4 mm vékonyra kinyújtjuk. Hullámos szélű szaggatóval 18 darab, 7 cm átmérőjű kört szúrunk ki belőle, és a lapocskákat a formákba simítjuk. Sütőlemezre sorakoztatva 10 percre a hűtőbe tesszük.

3. A töltelékhez a mandulát a cukorral, rizsliszttel vagy grízzel és a csipetnyi fahéjjal tálba szitáljuk. A tojásfehérjét külön tálban habosra verjük, és az összeszitált hozzávalókat beleforgatjuk. 5 dkg kókuszreszeléket és a citromhéjat is belekeverjük.

4. Kevés málnalekvárt kanalazunk a tortácskák aljára, majd háromnegyedükig megtöltjük, a maradék kókuszreszeléket elosztjuk a tetején. A sütőben kb. 20 percig sütjük, ezalatt a töltelék is megszilárdul. A formában hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk, és tálaljuk.

Hidegen-melegen egyaránt kitűnő teasütemény.

Édes omlós tészta

Édes omlós tészta
7 dkg vaj
20 dkg liszt
1 nagy csipet
1-2 csepp vaníliaaroma
1 db tojás

1. A lisztet a sóval és a cukorral tálba szitáljuk. A vajat 1 cm-es kockákra vágjuk, a liszthez adjuk. A vajat a liszttel elmorzsoljuk (1. kép), hogy a tészta morzsolt kenyérbélre emlékeztessen.

2. Belekeverjük a cukrot és a morzsás massza közepébe mélyedést nyomunk. A vaníliaaromával elkevert, kissé felvert tojást a közepébe öntjük (2. kép), keverőlapáttal gondosan kidolgozzuk. Akkor jó, ha a tészta összeáll. Amennyiben túl száraznak találjuk, kevés vízzel megpermetezzük.

3. A tésztát a tálból enyhén belisztezett munkafelületre borítjuk. Alaposan átgyúrjuk, míg sima, fényes tésztát kapunk (3. kép).

4. Cipót formálunk belőle, majd kissé lelapítjuk (4. kép). Felhasználás előtt frissen tartó fóliába csavarva 20 percig a hűtőszekrényben pihentetjük.

Kb.55 dekányi tésztát készíthetünk belőle.

Mandulás-kókuszos tortácskák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1521 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Torták és más édességek Torták és más édességek
(Vince Kiadó, 2008)

Narancstorta, csokoládés éclair vagy millefeuilles: ezeknek az ínyencfalatoknak és a cukrászművészet számos más klasszikusának könnyen követhető leírását találja könyvünkben. Akár saját magát, akár vendégeit... bővebben...
Mandulás-kókuszos tortácskák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Torták és más édességek Torták és más édességek
(Vince Kiadó, 2008)

Narancstorta, csokoládés éclair vagy millefeuilles: ezeknek az ínyencfalatoknak és a cukrászművészet számos más klasszikusának könnyen követhető leírását találja könyvünkben. Akár saját magát, akár vendégeit... bővebben...
google+