Brie sajtos batyu körtével és dióval

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Brie sajtos batyu körtével és dióval
Adag: 9 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és ¼ nagy hámozott, szeletelt körte
27 lap réteslap
56 és ¼ dkg érett brie sajt
33 ¾ dkg olvasztott vaj
33 ¾ dkg durvára darált dió
másfél evőkanál tárkonyecet
vagy
másfél evőkanál balzsamecet
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütő grilljét felforrósítjuk. A dióbelet sütőlemezre terítjük, és a sütőben megpirítjuk. Ügyeljünk, hogy ne piruljon túl és ne égjen le.

2. A körteszeleteket tálba tesszük, az ecettel meglocsoljuk, megforgatjuk benne, és félretesszük. A brie-t elfelezzük, így két lapos szeletet kapunk. Az egyik felét a héjával lefelé letesszük, a körteszeletekkel teljesen befedjük, esetleg több rétegben is. A maradék ecettel meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, és a sajt másik felét a héjával felfelé pontosan ráillesztjük. Az így kapott csomagot frissen tartó fóliába szorosan becsavarjuk, és legalább 30 percre hideg helyre tesszük. A lehűlt brie-t aztán 8 egyforma nagyságú részre vágjuk, és óvatosan megforgatjuk a dióban.

3. A sütőt 220°C-ra előmelegítjük. Egy tésztalapot olvasztott vajjal megkenünk, a másik lapot rátesszük, ismét megkenjük, és a harmadik lapot is ráfektetjük. 20 cm-es oldalhosszúságú négyzetekre vágjuk, mindegyik közepére egy körtés brie-darabot teszünk. A széleit összefogjuk, összenyomjuk, így kis batyukat kapunk. Óvatosan megkenjük őket egy kis vajjal. A többi tésztával és sajttal ugyanígy járunk el; közben a sajtot tartsuk hidegen. A batyukat kevés olajjal kikent tepsire tesszük, és a sütőben 10 perc alatt aranyszínűre sütjük. Azonnal tálaljuk.

Körte helyett érett, meghámozott és szeletekre vágott sárgabarackot vagy mag nélküli, hámozott szőlőt is használhatunk. Ha nincs sok időnk az előkészítésre, a brie-t egyszerűen megkenhetjük 2 evőkanál gyümölcs-chutneyval, a gyümölcsöket és az ecetet el is hagyhatjuk.
Brie sajtos batyu körtével és dióval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1709 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Reggeli falatok Reggeli falatok
(Vince Kiadó, 2008)

Hagyományos vagy különleges, egyszerű vagy igényes - ez a kötet számos ízletes ötletet kínál reggelire és villásreggelire, amelyekkel kényeztethetjük magunkat, de elkápráztathatjuk vendégeinket is. A friss palacsinta, a lazacos... bővebben...
Brie sajtos batyu körtével és dióval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Reggeli falatok Reggeli falatok
(Vince Kiadó, 2008)

Hagyományos vagy különleges, egyszerű vagy igényes - ez a kötet számos ízletes ötletet kínál reggelire és villásreggelire, amelyekkel kényeztethetjük magunkat, de elkápráztathatjuk vendégeinket is. A friss palacsinta, a lazacos... bővebben...
most van szezonja