Brie sajtos batyu körtével és dióval

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Brie sajtos batyu körtével és dióval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagy hámozott, szeletelt körte
12 lap réteslap
25 dkg érett brie sajt
15 dkg olvasztott vaj
15 dkg durvára darált dió
másfél evőkanál tárkonyecet
vagy
másfél evőkanál balzsamecet
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütő grilljét felforrósítjuk. A dióbelet sütőlemezre terítjük, és a sütőben megpirítjuk. Ügyeljünk, hogy ne piruljon túl és ne égjen le.

2. A körteszeleteket tálba tesszük, az ecettel meglocsoljuk, megforgatjuk benne, és félretesszük. A brie-t elfelezzük, így két lapos szeletet kapunk. Az egyik felét a héjával lefelé letesszük, a körteszeletekkel teljesen befedjük, esetleg több rétegben is. A maradék ecettel meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, és a sajt másik felét a héjával felfelé pontosan ráillesztjük. Az így kapott csomagot frissen tartó fóliába szorosan becsavarjuk, és legalább 30 percre hideg helyre tesszük. A lehűlt brie-t aztán 8 egyforma nagyságú részre vágjuk, és óvatosan megforgatjuk a dióban.

3. A sütőt 220°C-ra előmelegítjük. Egy tésztalapot olvasztott vajjal megkenünk, a másik lapot rátesszük, ismét megkenjük, és a harmadik lapot is ráfektetjük. 20 cm-es oldalhosszúságú négyzetekre vágjuk, mindegyik közepére egy körtés brie-darabot teszünk. A széleit összefogjuk, összenyomjuk, így kis batyukat kapunk. Óvatosan megkenjük őket egy kis vajjal. A többi tésztával és sajttal ugyanígy járunk el; közben a sajtot tartsuk hidegen. A batyukat kevés olajjal kikent tepsire tesszük, és a sütőben 10 perc alatt aranyszínűre sütjük. Azonnal tálaljuk.

Körte helyett érett, meghámozott és szeletekre vágott sárgabarackot vagy mag nélküli, hámozott szőlőt is használhatunk. Ha nincs sok időnk az előkészítésre, a brie-t egyszerűen megkenhetjük 2 evőkanál gyümölcs-chutneyval, a gyümölcsöket és az ecetet el is hagyhatjuk.
Brie sajtos batyu körtével és dióval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1400 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Reggeli falatok Reggeli falatok
(Vince Kiadó, 2008)

Hagyományos vagy különleges, egyszerű vagy igényes - ez a kötet számos ízletes ötletet kínál reggelire és villásreggelire, amelyekkel kényeztethetjük magunkat, de elkápráztathatjuk vendégeinket is. A friss palacsinta, a lazacos... bővebben...
Brie sajtos batyu körtével és dióval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Reggeli falatok Reggeli falatok
(Vince Kiadó, 2008)

Hagyományos vagy különleges, egyszerű vagy igényes - ez a kötet számos ízletes ötletet kínál reggelire és villásreggelire, amelyekkel kényeztethetjük magunkat, de elkápráztathatjuk vendégeinket is. A friss palacsinta, a lazacos... bővebben...
szólj hozzá, értékelj