Fokhagymás naan

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fokhagymás naan
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg olvasztott ghee
38 dkg finomliszt
2 kiskanál kristálycukor
2 evőkanál joghurt
1 ¾ dl meleg víz
2 és fél kiskanál élesztő
1 kiskanál
igény szerint apróra vágott petrezselyemzöld
igény szerint zúzott fokhagyma

Elkészítés:

Összekeverjük az élesztőt, a cukrot és a melegvizet egy kis tálban, lefedjük, és meleg helyen hagyjuk 10 percig, amíg erjedni kezd. A finomlisztet és a sót egy nagy tálba tesszük. Mélyedést nyomunk a közepére, hozzáadjuk a gheet, a joghurtot és az élesztős keveréket. Sima pengéjű késsel összekavarjuk, majd enyhén lisztes deszkára tesszük, 15 percig gyúrjuk, amíg puha és ruganyos lesz.

Egy nagy kiolajozott tálba tesszük, letakarjuk és meleg helyen kelesztjük 1 órán át, amíg duplájára nő.

Ismét kiborítjuk egy lisztes deszkára és 1 percig gyúrjuk. Négy részre osztjuk, majd mindegyik adagot ismét 8 részre. Mindegyiket 7 centiméter átmérőjű körformára nyújtjuk, és kiolajozott tepsire tesszük.

Megkenjük olvasztott gheevel, megszórjuk apróra vágott fokhagymával és petrezselyemmel. Közepes lángon, 180 fokon (gáz:4) sütjük 5-8 percig, amíg aranyszínű lesz. Tálaljuk.

32 darabot készíthetünk belőle.

Naankenyeret készen is vehetünk olyan boltokban, ahol pitát és lavashkenyeret is árulnak. Ezekkel akár helyettesíthetjük is a naant.
Ez a hagyományos indiai kenyér kissé puffadt, lapos és könnycsepp alakú. Hagyományosan úgy készül, hogy a leveles tésztát egy tandoor-sütő oldalára csapják, ahol hamar megsül. Normál sütőben is készíthetjük, majd barnára grillezzük. Rendszerint forrón vagy melegen tálaljuk.
Az indiai kenyérfélék közül az egyik legnépszerűbb, hagyományosan tandoorban, azaz földbe vájt kemencében sütik.
Fokhagymás naan
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1665 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Fokhagymás naan
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
recepttár