Gombás tekercs



Elkészítés:
1. A fehérmártáshoz (besamelhez) a vajat megforrósítjuk, de nem sütjük. Hozzáadjuk a lisztet, kavargatva addig forrósítjuk, amíg egészen átfehéredik. Forró tejjel egyszerre felengedjük, sűrű péppé főzzük, megsózzuk. 5-10 percig forraljuk.
2. A félig kihűlt fehérmártás kétharmad részét elkeverjük a 3 tojássárgájával és a tojások fehérjéből vert kemény habbal. Olajjal jól kikent és belisztezett sütőlemezen 1 cm vastagságban elkenjük, és forró sütőben 10-15 percig sütjük. Nedves szalvétára kiborítjuk.
3. A töltelékhez a felforrósított olajon megpároljuk a megtisztított, vastagabb szeletekre vágott gombát, sóval, őrölt borssal, a majoránnával fűszerezzük, zsírjára sütjük, majd a liszttel meghintve kissé pirítjuk.
4. Felengedjük a tejjel, sűrűre főzzük, és a tűzről levéve, elkeverjük benne a tejfölt. A kisült tésztalapot ezzel a masszával megtöltjük, majd mint a piskótatekercset, összetekerjük.
5. Megöntözzük az olvasztott vajjal, meghintjük a reszelt sajttal, melegen tálaljuk.