Gombás tekercs

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 50 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db tojás
2 dkg vaj
5 dkg reszelt sajt
A fehérmártáshoz:
6 dl tej
10 dkg liszt
10 dkg vaj
A töltelékhez:
35 dkg gomba
2 evőkanál olaj
1 mokkáskanál szárított majoránna
½ dl tej
1 csapott evőkanál liszt
1 dl tejföl
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. A fehérmártáshoz (besamelhez) a vajat megforrósítjuk, de nem sütjük. Hozzáadjuk a lisztet, kavargatva addig forrósítjuk, amíg egészen átfehéredik. Forró tejjel egyszerre felengedjük, sűrű péppé főzzük, megsózzuk. 5-10 percig forraljuk.

2. A félig kihűlt fehérmártás kétharmad részét elkeverjük a 3 tojássárgájával és a tojások fehérjéből vert kemény habbal. Olajjal jól kikent és belisztezett sütőlemezen 1 cm vastagságban elkenjük, és forró sütőben 10-15 percig sütjük. Nedves szalvétára kiborítjuk.

3. A töltelékhez a felforrósított olajon megpároljuk a megtisztított, vastagabb szeletekre vágott gombát, sóval, őrölt borssal, a majoránnával fűszerezzük, zsírjára sütjük, majd a liszttel meghintve kissé pirítjuk.

4. Felengedjük a tejjel, sűrűre főzzük, és a tűzről levéve, elkeverjük benne a tejfölt. A kisült tésztalapot ezzel a masszával megtöltjük, majd mint a piskótatekercset, összetekerjük.

5. Megöntözzük az olvasztott vajjal, meghintjük a reszelt sajttal, melegen tálaljuk.

A kisült felfújt lapot (tésztát) a nedves konyharuhával együtt még melegen tekerjük fel. A töltés előtt göngyöljük ki, töltsük meg, tekerjük fel újra. Ha hagyjuk kihűlni, s csak a töltés után tekerjük fel el fog törni.
Gombás tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1328 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
Kép nélkül
Gombás tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
pinterest