Tortácskák tejszínnel és friss gyümölcsökkel

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tortácskák tejszínnel és friss gyümölcsökkel
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
szükség szerint puha vaj
ízlés szerint porcukor
A töltelékhez:
2 dl zsíros tejszín
40 dkg málna
vagy
40 dkg piros ribizli
vagy
40 dkg eper
5 csepp vaníliaaroma
ízlés szerint kristálycukor
Az omlós tésztához:
4 csepp vaníliaaroma
1 db tojás
1 db citrom héja, reszelt
15 dkg porcukor
45 dkg liszt
30 dkg puha vaj

Elkészítés:

1. Két sütőlemezt kivajazunk, és a hűtőbe tesszük. A tésztához a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citromhéjat és a vaníliaaromát is. A kissé felvert tojást több részletben keverjük hozzá. A lisztet átszitálva egyszerre forgatjuk a vajas-cukros masszába. Akkor jó, ha a tészta lágy és ragad.

2. A masszát kettéosztjuk. Egy-egy adagot két ív kivajazott sütőpapír között 2,5 mm vékonyra kinyújtunk, a papírral együtt a sütőlemezekre csúsztatjuk, és a hűtőbe tesszük. A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük.

3. A tésztát papírral együtt a munkafelületre csúsztatjuk, a felső papírt eltávolítjuk. Belisztezett derelyevágóval mindkét tésztalapból 3 darab, 8 cm átmérőjű lapot kivágunk. A lapokat leválasztjuk az alsó sütőpapírról, és a kivajazott sütőlemezre csúsztatjuk. Villával megszurkáljuk, a sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni.

4. A töltelékhez a tejszínt a vaníliaaromával keverőtálba öntjük, ízlés szerint megcukrozzuk. Kemény habbá verjük, habzsákba kanalazzuk.

5. Kevés tejszínhabot nyomunk az egyik kisült tésztalap közepére, néhány vegyes piros bogyós gyümölcsöt teszünk a tetejére és köré, ügyelve arra, hogy ne csússzanak le a tésztalap széléről. A tetejére újabb lapot helyezünk, amivel hasonlóképpen járunk el. Végül ráillesztjük a harmadik lapot. A többi kis tortát ugyanígy készítjük el, de néhány gyümölcsöt félreteszünk. A kész tortácskákat porcukorral és maradék gyümölccsel díszítjük.

Ezt a könnyen elkészíthető desszertet az édes piros gyümölcs, a bőséges tejszínhab és a citromillatú omlós tészta egysége teszi ellenállhatatlanná.
Tortácskák tejszínnel és friss gyümölcsökkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1676 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Torták és más édességek Torták és más édességek
(Vince Kiadó, 2008)

Narancstorta, csokoládés éclair vagy millefeuilles: ezeknek az ínyencfalatoknak és a cukrászművészet számos más klasszikusának könnyen követhető leírását találja könyvünkben. Akár saját magát, akár vendégeit... bővebben...
Tortácskák tejszínnel és friss gyümölcsökkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Torták és más édességek Torták és más édességek
(Vince Kiadó, 2008)

Narancstorta, csokoládés éclair vagy millefeuilles: ezeknek az ínyencfalatoknak és a cukrászművészet számos más klasszikusának könnyen követhető leírását találja könyvünkben. Akár saját magát, akár vendégeit... bővebben...
könyvek