Panna cotta kávés jégkásával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 80 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Panna cotta kávés jégkásával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl zsíros tejszín
2 rúd félbevágott vanília
6 ⅔ dl víz
2 és fél dl tej
másfél evőkanál kávélikőr
másfél dkg instant kávé
2 teáskanál zselatinpor
vagy
4 lap zselatin

Elkészítés:

1. 1,7 dl vizet és 17 dkg cukrot 10 percig főzünk. A kávét egy kis vízzel elkeverjük, a cukros vízhez adjuk, majd hagyjuk kihűlni.

2. Hozzáöntünk még 5 dl vizet és a likőrt, lapos fagyasztódobozba töltjük, és egy éjszakára a mélyhűtőbe tesszük.

3. A zselatinlapokat egyenként vízbe áztatjuk, illetve a port 2 evőkanál forró vízben feloldjuk. A vaníliapépet lábosba kaparjuk, a rudakat, a tejet, a tejszínt és a maradék cukrot hozzáadjuk, felforraljuk. A folyadékot leszűrjük, a vaníliarudakat kidobjuk.

4. A zselatint a forró tejhez adjuk (a zselatinlapokból előzőleg nyomkodjuk ki a vizet), és kevergetve feloldjuk benne. A tálat jeges vízbe állítjuk, amíg a zselatin megszilárdul (a benne végighúzott kanál vonalának meg kell látszania). 1 dl-es formákba töltjük, és 1 éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.

5. Tálaláskor a tejszínes formákat forró ruhával körbetekerjük, és a krémet négy jól lehűtött tányérra borítjuk. A jégkását fémkanállal kikaparjuk a fagyasztódobozból, és a krém mellé tálaljuk.

A panna cotta, vagyis a selymes főzött tejszín és a granita, azaz a jégkása garantálja, hogy frissen indul a nap.
Panna cotta kávés jégkásával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 759 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Reggeli falatok Reggeli falatok
(Vince Kiadó, 2008)

Hagyományos vagy különleges, egyszerű vagy igényes - ez a kötet számos ízletes ötletet kínál reggelire és villásreggelire, amelyekkel kényeztethetjük magunkat, de elkápráztathatjuk vendégeinket is. A friss palacsinta, a lazacos... bővebben...
Panna cotta kávés jégkásával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Reggeli falatok Reggeli falatok
(Vince Kiadó, 2008)

Hagyományos vagy különleges, egyszerű vagy igényes - ez a kötet számos ízletes ötletet kínál reggelire és villásreggelire, amelyekkel kényeztethetjük magunkat, de elkápráztathatjuk vendégeinket is. A friss palacsinta, a lazacos... bővebben...
tippek, fortélyok