Frittata

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Frittata
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 db tojás
15 dkg lebőrözött csirkemellfilé
10 dkg szeletelt csiperkegomba
6 dkg vaj
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 kisebb csíkokra vágott piros húsú paprika
10 dkg reszelt cheddar sajt
vagy
10 dkg reszelt gruyere sajt
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 220 °C-ra (gázsütő: 4-es fokozat) előmelegítjük.

2. A csirkemellet kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk. A sütőbe is betehető serpenyőben, közepes lángon, a vajat megolvasztjuk, és a húst 2-3 percig sütjük benne, amíg kissé megpirul.

3. Hozzáadjuk a gombát, addig sütjük, amíg a leve teljesen elpárolog (5-7 perc). A fokhagymát és a paprikát beletesszük, sóval, borssal ízesítjük. Ezután kis lángon, fedő alatt pároljuk, amíg a paprika megpuhul (5-8 perc).

4. A felvert, sózott és borsozott tojásokat ráöntjük, kevergetve egyenletesen elosztjuk, és tovább keverve még 2-3 percig sütjük, amíg a tojás kezd megszilárdulni.

5. A reszelt sajttal megszórjuk, majd a serpenyőt a sütőbe tesszük, amíg a sajt megolvad, és a tojás teljesen megszilárdul (5-8 perc). Végül a serpenyőt kivesszük a sütőből, a frittatát tányérra csúsztatjuk. Tálalás előtt felszeleteljük.

A francia omlettől eltérően az olasz frittatánál általában az összes hozzávalót összekeverik a tojásokkal, mielőtt teljesen megsütnék.
Frittata
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3099 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Reggeli falatok Reggeli falatok
(Vince Kiadó, 2008)

Hagyományos vagy különleges, egyszerű vagy igényes - ez a kötet számos ízletes ötletet kínál reggelire és villásreggelire, amelyekkel kényeztethetjük magunkat, de elkápráztathatjuk vendégeinket is. A friss palacsinta, a lazacos... bővebben...
Frittata
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Reggeli falatok Reggeli falatok
(Vince Kiadó, 2008)

Hagyományos vagy különleges, egyszerű vagy igényes - ez a kötet számos ízletes ötletet kínál reggelire és villásreggelire, amelyekkel kényeztethetjük magunkat, de elkápráztathatjuk vendégeinket is. A friss palacsinta, a lazacos... bővebben...
lexikon