Tojás „en cocotte" pisztránggal, póréhagymával

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg apróra vágott füstölt pisztráng
1 szál félbevágott, finomra vágott póréhagyma
4 db tojás
4 dkg vaj
1 és ¼ dl tejszín
3 teáskanál apróra vágott metélőhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. Serpenyőben felforrósítunk 3 dkg vajat, a póréhagymát fedő alatt puhára pároljuk benne, de nem pirítjuk meg (kb. 8 perc). Négy kis porcelánformát kikenünk a maradék felolvasztott vajjal.

2. A póréhagymát levesszük a tűzről, a pisztrángot meg a tejszín harmadát belekeverjük, ízesítjük. Ezután a formákba töltjük, és hagyjuk kihűlni. A formákat eddig a lépésig akár előző nap is előkészíthetjük.

3. A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük. Mindegyik formába egy kanál hátával mélyedést nyomunk, 1-1 tojást ütünk bele, 1 evőkanál tejszínt öntünk rá, sózzuk, borsozzuk, 2 teáskanál metélőhagymával megszórjuk. A formákat nagy lábosba állítjuk, és a lábost a formák feléig feltöltjük forró vízzel.

4. A sütőben 20-25 percig sütjük, amíg a tojásfehérje megdermed, a sárgája pedig a forma kis mozgatására még remeg. A formákat hideg tányérra tesszük, a maradék metélőhagymával megszórjuk, és megvajazott pirítós csíkokkal azonnal tálaljuk.

Tojás „en cocotte" pisztránggal, póréhagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1156 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Reggeli falatok Reggeli falatok
(Vince Kiadó, 2008)

Hagyományos vagy különleges, egyszerű vagy igényes - ez a kötet számos ízletes ötletet kínál reggelire és villásreggelire, amelyekkel kényeztethetjük magunkat, de elkápráztathatjuk vendégeinket is. A friss palacsinta, a lazacos... bővebben...
Tojás „en cocotte" pisztránggal, póréhagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Reggeli falatok Reggeli falatok
(Vince Kiadó, 2008)

Hagyományos vagy különleges, egyszerű vagy igényes - ez a kötet számos ízletes ötletet kínál reggelire és villásreggelire, amelyekkel kényeztethetjük magunkat, de elkápráztathatjuk vendégeinket is. A friss palacsinta, a lazacos... bővebben...
lexikon