Szalonnás röszti

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szalonnás röszti
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg burgonya
4 szelet baconszalonna
1 csipet
2 evőkanál olaj
2 és fél dkg vaj
1 kisebb fej karikára vágott vöröshagyma
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. A nagyobb, szétfövő burgonyákat lekeféljük, és fazékba tesszük. Hideg vízzel felöntjük, felforraljuk, majd a vizet megsózzuk. Ezután kisebbre kapcsoljuk alatta a lángot, a krumplit 10 percig főzzük. Leöntjük róla a vizet, és a burgonyát hagyjuk teljesen kihűlni. Közben a szalonnát forró, bevonatos serpenyőben kisütjük vagy ropogósra grillezzük. Kivesszük, falatnyi darabokra vágjuk.

2. A burgonyát meghámozzuk, majd vékony csíkokra vágjuk vagy durvára reszeljük. Belekeverjük a szalonnát. Nagy, bevonatos serpenyőben 1 evőkanál olajat a vajjal felforrósítunk. Beletesszük a hagymát, üvegesre pároljuk benne. Hozzáadjuk a szalonnás burgonyához, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük.

3. A kis rösztikhez a burgonyakeveréket, adagonként, enyhén beolajozott serpenyőbe állított kerek formákba vagy kis serpenyőkbe töltjük. A masszát kanál hátával laposra nyomkodjuk. A rösztik egyik oldalát közepes lángon 5-7 percig pirítjuk. Ezután vigyázva, hogy ne törjenek el, megfordítjuk őket, és az aljukat is ropogósra sütjük (kb. 5 perc).

4. Ha egyben, nagy rösztit készítenénk, a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy nagy, sütőbe is betehető serpenyőt 1 evőkanál olajjal kikenünk, a keveréket elterítjük benne, és a tűzhelyen, erős lángon megpirítjuk az alját. A serpenyőt ezután 15 percre a sütőbe tesszük. Kivesszük, és a rösztit megfordítjuk (először lapostányérra borítjuk, majd óvatosan visszacsúsztatjuk a serpenyőbe). A serpenyőt 10 percre visszatesszük a sütőbe. A rösztit tányérra borítjuk, és egészben vagy darabokra vágva tálaljuk.

Ehhez a recepthez maradék főtt burgonyát is használhatunk, így pillanatok alatt ízletes ételt varázsolhatunk.
A rösztihez a burgonyát szalonna nélkül is elkészíthetjük, és a ropogósra sütött szalonnát mellé tálalhatjuk.
Szalonnás röszti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1820 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Reggeli falatok Reggeli falatok
(Vince Kiadó, 2008)

Hagyományos vagy különleges, egyszerű vagy igényes - ez a kötet számos ízletes ötletet kínál reggelire és villásreggelire, amelyekkel kényeztethetjük magunkat, de elkápráztathatjuk vendégeinket is. A friss palacsinta, a lazacos... bővebben...
Szalonnás röszti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Reggeli falatok Reggeli falatok
(Vince Kiadó, 2008)

Hagyományos vagy különleges, egyszerű vagy igényes - ez a kötet számos ízletes ötletet kínál reggelire és villásreggelire, amelyekkel kényeztethetjük magunkat, de elkápráztathatjuk vendégeinket is. A friss palacsinta, a lazacos... bővebben...
recept beküldése