Kagylós táska

Kagylós batyu

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Kagylós táska
Eszközök: kés, reszelő, serpenyő, tűzhely, wok
Adag: 5-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 nagyobb fésűkagyló
1 kiskanál kukoricaliszt
4 db apróra vágott újhagyma
2 kiskanál szezámolaj
1 evőkanál olaj
1 evőkanál Shao Hsing bor
vagy
1 evőkanál száraz sherry
ízlés szerint friss, reszelt gyömbér
A sütéshez:
igény szerint olaj
A tálaláshoz:
másfél dkg metélőhagyma

Elkészítés:

1. Óvatosan megtisztítjuk a kagylót.

2. Olajat hevítünk egy edényben, beletesszük a gyömbért és az újhagymát, és közepes tűzön 2 percig pirítjuk, alkalmanként megkeverve. Nagyobbra vesszük a lángot, és amikor az edény forró, beletesszük a kagylót, és gyorsan sütjük 30 másodpercig. Levesszük az edényt a tűzről.

3. Egy kis tálban addig keverjük a bort, a szezámolajat, a kukoricalisztet és egy kis sót, borsot, amíg sima krém lesz belőle. A rákra öntjük, visszatesszük a tűzre, és nagy lángon kevergetjük fél percig, amíg besűrűsödik. Teljesen kihűtjük.

4. Egyszerre egy tésztával dolgozunk, a többit letakarjuk; a szélét megkenjük vízzel, a közepére teszünk egy rákot, széleit felhajtjuk, batyut formálunk belőle, a tetejét fodrosra hagyjuk. Papírral kibélelt tepsire tesszük, és elkészítjük a többit is.

5. 2 cm magasságban olajat öntünk egy edénybe, és felhevítjük. Az olaj akkor elég meleg, ha egy kenyérkocka 15 másodperc alatt aranyszínűre pirul benne. Adagonként öt percig sütjük a batyukat, amíg aranyszínűek lesznek. Papírtörlőn lecsepegtetjük. Egy leforrázott metélőhagymaszállal összekötjük a tetején, és azonnal tálaljuk.

1 nappal előre megtölthetjük a batyut, letakarjuk, a hűtőbe tesszük. Csak a tálalás előtt sütjük.
Kagylós táska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1499 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Kagylós táska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
recept beküldése