Yakitori

Csirkehús nyárson

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Yakitori
Adag: 5-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg filézett csirkecomb
6 dkg vágott újhagyma
1 és ¼ dl szaké
másfél dl mirin
2 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:

1. Beáztatunk 25 fanyársat 30 percre, majd lecsepegtetjük és félretesszük.

2. A csirkehúst falatokra vágjuk. Összekeverjük a szakét, a szójaszószt, a mirint és a cukrot egy kis edényben, felforraljuk, majd félretesszük.

3. Három csirkehúsdarabkát és két hagymadarabot váltogatva a nyársra húzunk. A nyársakat egy fóliával bélelt tepsire fektetjük, majd előmelegített grillen vagy barbecue-sütőn, gyakori forgatással és kenegetéssel sütjük 7-8 percig, amíg a csirke teljesen átsül.

A yakitorit üveges ázsiai mártással is tálalhatjuk.
Yakitori
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2597 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Yakitori
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
google+