Haltempura

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Haltempura
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg halfilé
1 levél nori-lap
1 evőkanál tempuraliszt
igény szerint olaj
Tempuratésztához:
25 dkg tempuraliszt
2 és fél dl hideg víz

Elkészítés:

1. Falatokra vágjuk a halat, és félretesszük. Ollóval kis négyzetekre vágjuk a norit, és egy evőkanál tempuraliszttel összekeverve egy tányérba tesszük.

2. A tésztához gyorsan összekeverjük a tempuralisztet a jeges vízzel. Kissé csomós lesz. Ha túl sűrű, vizet adunk hozzá. Egy vastag falú serpenyőt harmadáig olajjal töltünk, és 180 fokosra hevítjük. Az olaj akkor elég meleg, ha egy negyed kiskanál tészta nem folyik szét benne, sistereg és a tetejére jön. Figyeljünk, hogy az olaj maradjon egyenletesen meleg, de ne legyen túl forró, hogy a hal jól átsüljön.

3. A halat adagonként előbb a noris lisztbe, majd a tésztába mártjuk. Addig sütjük, amíg aranyszínű lesz, majd papírtörlőn lecsepegtetjük. Megsózzuk, és melegen tartjuk egy tepsiben vagy langyos (120 fokos; gáz: 1) sütőben. A halat japán szójaszósszal tálalhatjuk.

Kb. 24 db-ot készíthetünk belőle.

A tempurát a 16 században portugál és spanyol kereskedők vitték be Japánba, majd az ottani szakácsok továbbfejlesztették; ropogós lett, ma ilyennek ismerjük. A könnyű, híg tészta jeges vízzel készül, ettől dagad meg, amint az olajba kerül. A speciális tempuraliszt biztosítja, hogy könnyű legyen a tészta.
Tempuralisztet ázsiai boltokban kaphatunk. Ha nincs, akkor kétharmad-egyharmad arányban finomliszttel és rizsliszttel helyettesíthetjük.
Ugyanezt a receptet csirkehússal vagy zöldségdarabokkal is érdemes kipróbálni.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Haltempura
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1806 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Haltempura
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
recepttár