Sertéshús gombócok

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Sertéshús gombócok
Adag: 10-12 főre (50 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg nyers, darabolt rákhús
½ kiskanál apróra vágott chilipaprika
1 kiskanál szezámolaj
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál száraz sherry
½ db apróra vágott paprika
1 szál apróra vágott zeller
3 db apróra vágott gomba
5 dkg apróra vágott bambuszrügy
A mártogatáshoz:
ízlés szerint szójaszósz

Elkészítés:

1. A darált húst, az apróra vágott rákhúst, a bambuszrügyet, az újhagymát, a gombát, a zellert, a paprikát, a száraz sherryt, a szójaszószt, a szezámolajat és a chilit egy tálban alaposan összekeverjük.

2. Mindegyik wontontészta-lap közepére egy púpozott kiskanálnyi tölteléket teszünk. A tészta szélét vízzel megkenjük, majd batyu formára csomagoljuk, a tetejét résnyire nyitva hagyva.

3. Bambusz vagy fém gőzölőedényben forrásban lévő víz fölött 15 percig gőzöljük, amíg teljesen átfő. A szójaszósszal tálaljuk.

Sertéshús gombócok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1630 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Sertéshús gombócok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
recepttár