Csirke és hal batyuban édes-savanyú mártással

| Sült halas-húsos wonton receptek
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirke és hal batyuban édes-savanyú mártással
Adag: 8-10 főre (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A sütéshez:
igény szerint olaj
Édes-savanyú mártáshoz:
1 evőkanál paradicsomszósz
1 és ¼ dl kristálycukor
1 ¾ dl víz
1 és ¼ dl fehérborecet
1 evőkanál kukoricaliszt
Töltelékhez:
10 dkg csíkokra vágott csirkehús
10 dkg apróra vágott halfilé
¼ kiskanál
2 kiskanál szójaszósz
1 kicsi apróra vágott újhagyma
½ szál szárzeller

Elkészítés:

1. A mártáshoz összekeverjük a cukrot, az ecetet és a paradicsomszószt 1,8-1,9 dl vízzel. A kukoricalisztet 1 evőkanál vízzel elkeverjük egy kis tálban. Majd hozzáöntjük a többihez, és kis hőmérsékleten forrásig kevergetjük, amíg a cukor elolvad és a mártás besűrűsödik.

2. A töltelék hozzávalóihoz adunk negyed kiskanál sót. Egy kiskanálnyi keveréket teszünk mindegyik wontonlapra, a tészta széleit vízzel megkenjük. Az alsó csücskét megvizezzük, majd a töltelékre ráhajtva háromszög alakúra hajtjuk a tésztát (1. kép). A két alsó sarkánál fogva egymásra hajtjuk, és ujjunkkal odanyomjuk (2. kép).

3. Egy vastag falú serpenyőt harmadáig olajjal töltünk, és az olajat 180 fokra hevítjük. Az olaj akkor elég meleg, ha egy kenyérkocka 15 másodperc alatt aranyszínűre pirul benne. Adagokban addig sütjük a töltött tésztát, amíg ropogós és aranyszínű lesz. Lerázzuk az olajat, majd papírtörlőn lecsepegtetjük. A mártással tálaljuk.

Kb. 30 batyut készíthetünk a megadott mennyiségből.

Csirke és hal batyuban édes-savanyú mártással Csirke és hal batyuban édes-savanyú mártással
Csirke és hal batyuban édes-savanyú mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1510 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Csirke és hal batyuban édes-savanyú mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
google+