Kókuszos rizs banánlevélben

| Rizs banánlevélben receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kókuszos rizs banánlevélben
Adag: 4-6 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg rizs
1 ¾ dl kókusztej
4 és ⅓ dl víz
Csirkés töltelékhez:
½ kiskanál őrölt kurkuma
2 evőkanál olaj
1 kiskanál citromlé
3 evőkanál kókusztej
2 gerezd zúzott fokhagyma
6 levél friss curry
2 kiskanál őrölt koriander
2 kiskanál őrölt kömény
1 kiskanál rákpaszta

Elkészítés:

1. Éles késsel kivágjuk a banánlevél középső erét. A leveleket kb. 15 x 15 cm-es négyzetekre vágjuk. Rövid időre forrásban lévő vízbe dobjuk, hogy megpuhuljon, majd egy törlőre terítjük és betakarjuk.

2. Megmossuk, leszűrjük a rizst, és egy vastag falú serpenyőbe tesszük és felöntjük 4,4 dl vízzel. Lassan felforraljuk, majd kis lángon, befedve 15 percig főzzük.

3. A kókusztejet és 1,2 dl vizet egy kis edénybe öntjük, melegítjük, de nem forraljuk fel. Villával a rizshez keverjük. Egy tálba tesszük, és hagyjuk kihűlni.

4. A csirkés töltelékhez olajat hevítünk egy serpenyőben, beletesszük a fokhagymát és a curryleveleket, közepes lángon keverjük 1 percig. Hozzáadjuk a rákkrémet, a koriandert, a köményt és a kurkumát, és további egy percig keverjük. Ezután beletesszük a darált húst, és villával kevergetve főzzük 3-4 percig, amíg a csirke színe megváltozik. Hozzáadjuk a félretett kókusztejet és kis lángon főzzük még 5 percig, amíg felszívja. Kivesszük a curryleveleket. Hozzáadjuk a citromlét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk kihűlni.

5. Egy púpozott evőkanálnyi rizst teszünk mindegyik banánlevél közepére, szétnyomjuk 4 centiméteres négyzet alakúra. Ráhalmozunk egy evőkanálnyi tölteléket. Csomag formájúra összehajtjuk a banánlevelet, és a szélekkel lefelé fordítva a banánlevélből levágott darabkákkal kibélelt gőzölőedénybe tesszük. Adagonként 15 percig gőzöljük. Szobahőmérsékleten tálaljuk, pálcikával vagy kis villával.

A fenti mennyiségből 12 darabot készíthetünk.

A banánlevelet egész Ázsiában használják a gőzölt vagy sült ételek becsomagolására. Nedvesen tartják a tölteléket, és enyhén ízesítik is. Ázsiai élelmiszerüzletekben kapható, ha nem jutunk hozzá frisshez.
2 nappal előre elkészíthető, a hűtőben tároljuk.
Kókuszos rizs banánlevélben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1571 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Kókuszos rizs banánlevélben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
facebook