Sertéshúsos wonton

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sertéshúsos wonton
Adag: 10-12 főre (56 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 csomag wontontésztalap
23 dkg apróra vágott, tisztított vízigesztenye
1 szál vékonyra szeletelt fenyérfű
2 evőkanál szilvaszósz
½ kiskanál chilikrém
2 evőkanál zöldjével, friss fokhagyma
1 evőkanál kukoricaliszt
1 kiskanál szezámolaj
1 kiskanál chiliolaj
1 kiskanál apróra vágott, friss gyömbér
Mártáshoz:
1 kiskanál chiliolaj
1 kiskanál friss, apróra vágott őrölt gyömbér
dl balzsamecet
1 és ¼ dl szójaszósz
Sütéshez:
ízlés szerint olaj

Elkészítés:

1. A darált húst, a gyömbért, a fenyérfüvet, a vízigesztenyét, az apróra vágott fokhagymát, a chilikrémet, a szilvamártást, a chilipaprikát, a szezámolajat és a kukoricalisztet egy tálba tesszük. Kézzel összekeverjük. Lefedjük; 1 órán át hűtjük.

2. A mártáshoz a hozzávalókat összekeverjük egy bögrében.

3. Egyszerre 1 wontontésztával dolgozunk, a többit letakarjuk. 2 kiskanálnyi tölteléket a tészta közepére teszünk, a tészta széleit kissé benedvesítjük. A széleit összefogva középre hajtjuk, és jól összenyomjuk, hogy teljesen zárt legyen. Ugyanezt megismételjük a többi tésztával.

4. Egy vastag falú serpenyőbe egyharmadáig olajat öntünk, és azt 180 fokosra hevítjük. Akkor elég meleg, ha egy kenyérkocka 15 másodperc alatt aranyszínűre pirul benne. Adagonként 3-4 percig sütjük a wontont, amíg világosbarna lesz. Szűrőkanállal kiszedjük, papírtörlőn lecsepegtetjük, és forrón tálaljuk a mártással.

Sertéshúsos wonton
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1740 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Sertéshúsos wonton
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
most van szezonja