Benedict tojás és muffin hollandi mártással

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Benedict tojás és muffin hollandi mártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db tojás
4 szem kimagozott, félbevágott fekete olajbogyó
vagy
8 szelet szarvasgomba
8 szelet baconszalonna
3 evőkanál ecet
A hollandi mártáshoz:
10 dkg tisztított vaj
2 db tojás
½ teáskanál citromlé

Elkészítés:

1. Elkészítjük a hollandi mártást, majd sütőpapírral letakarjuk és vízfürdőben melegen tartjuk, de nem forrósítjuk fel.

2. Serpenyőben a szalonnát ropogósra sütjük, kivesszük, majd a zsírjában a lapos muffinokat is megpirítjuk. Kivesszük, rátesszük a szalonnát, és melegen tartjuk.

3. A posírozott (gyöngyöző vízben, rövid ideig főzött) tojáshoz egy nagy lábosban vizet forralunk. A lángot kisebbre kapcsoljuk alatta, majd beleöntjük az ecetet. A víznek csak enyhén szabad forrnia.

4. A tojásokat egyenként kis csészébe vagy tálkába ütjük fel. Egyszerre 2-3 tojást óvatosan a forró vízbe csúsztatunk. 2-3 percig főzzük, amíg a fehérje megszilárdul, de a sárgája nem keményedik meg. A tojásokat szűrőkanállal egyenként óvatosan kiemeljük, és jól lecsepegtetjük.

5. Minden muffinra l-1 tojást ültetünk. Kettesével tányérra tesszük, a hollandi mártással leöntjük, a felezett olajbogyókkal vagy a vékony szarvasgombaszeletekkel díszítve azonnal tálaljuk.

A sült szalonnával és enyhén posírozott tojással gazdagított, pirított angol muffint hollandi mártással öntjük le: fantasztikusan finom reggeli.

Hollandi mártás

Hollandi mártás
10 dkg tisztított, olvasztott vaj
2 db tojás
0.5 teáskanál citromlé
ízlés szerint bors
ízlés szerint

1. A tojások sárgáját vízzel tűzálló tálban habosra keverjük, majd gőz fölött kemény habbá verjük (1. kép). A tál nem érhet a vízbe.

2. A megolvasztott vajat nagyon gyenge tűzön folyamatosan verve hozzáadjuk. Amikor a habverőt felemeljük, a mártás tetején nyomot kell hagynia (2. kép).

3. Amint az összes vajat beledolgoztuk, a mártást szűrőn át tiszta edénybe öntjük (3. kép), a citromlét belekeverjük, sózzuk és borsozzuk.

Benedict tojás és muffin hollandi mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5629 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Reggeli falatok Reggeli falatok
(Vince Kiadó, 2008)

Hagyományos vagy különleges, egyszerű vagy igényes - ez a kötet számos ízletes ötletet kínál reggelire és villásreggelire, amelyekkel kényeztethetjük magunkat, de elkápráztathatjuk vendégeinket is. A friss palacsinta, a lazacos... bővebben...
Benedict tojás és muffin hollandi mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Reggeli falatok Reggeli falatok
(Vince Kiadó, 2008)

Hagyományos vagy különleges, egyszerű vagy igényes - ez a kötet számos ízletes ötletet kínál reggelire és villásreggelire, amelyekkel kényeztethetjük magunkat, de elkápráztathatjuk vendégeinket is. A friss palacsinta, a lazacos... bővebben...
pinterest