Rántotta füstölt lazaccal

| Rántotta füstölt lazaccal receptek
Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető drága
Rántotta füstölt lazaccal
Eszközök: kés, serpenyő, tűzhely
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 db tojás
4 evőkanál zsíros tejszín
2 dkg vaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Néhány darab füstölt lazacot félreteszünk a díszítéshez. A többit felaprítjuk, és szintén félretesszük.

2. A tojásokat a tejszínnel felverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

3. Közepes serpenyőben a vajat megolvasztjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, és folyamatosan keverve, közepes lángon 3-5 percig sütjük, annyira, hogy a rántotta még maradjon krémesen lágy. A darabolt lazacot belekeverjük, az egész lazacdarabokkal meg egy-két petrezselyemlevéllel díszítve azonnal tálaljuk. Ujjnyi szélességű pirítós csíkokat kínálunk hozzá.

Néhány lazacdarabot egészben is hagyhatunk, és köretként tálalhatjuk.

Ez a rántotta kitűnő friss, meleg croissant töltelékének is.
Ha különösen krémesre szeretnénk készíteni rántottát, fontos, hogy ne süssük túl sokáig a tojásokat. A tojás még akkor is sül, ha a serpenyőt már levettük a tűzről. Ezért mindent készítsünk elő a tálaláshoz, hogy rögtön kivehessük a kész rántottát.
Aromatikus, száraz, vegetális ízzel rendelkező, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Rántotta füstölt lazaccal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3255 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Reggeli falatok Reggeli falatok
(Vince Kiadó, 2008)

Hagyományos vagy különleges, egyszerű vagy igényes - ez a kötet számos ízletes ötletet kínál reggelire és villásreggelire, amelyekkel kényeztethetjük magunkat, de elkápráztathatjuk vendégeinket is. A friss palacsinta, a lazacos... bővebben...
Rántotta füstölt lazaccal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Reggeli falatok Reggeli falatok
(Vince Kiadó, 2008)

Hagyományos vagy különleges, egyszerű vagy igényes - ez a kötet számos ízletes ötletet kínál reggelire és villásreggelire, amelyekkel kényeztethetjük magunkat, de elkápráztathatjuk vendégeinket is. A friss palacsinta, a lazacos... bővebben...
tippek, fortélyok