Frissgyümölcs-nyárs



Elkészítés:
1. 16 rövid fanyársat legalább 30 percre vízbe áztatunk. A rozmaringot és a mézet 2 evőkanálnyi vízzel, kis lángon, lassan felforraljuk. Ezután levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni, frissen tartó fóliával letakarjuk, és 120 percre, vagy még jobb, ha egész éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
2. A gyümölcsöket (például eper, kivi, mangó, sárgabarack vagy ananász) megmossuk, szükség szerint meghámozzuk. A bogyókat egészben hagyjuk, a kivit felszeleteljük, a mangót feldaraboljuk, a sárgabarackot elfelezzük és kimagozzuk stb. A gyümölcsdarabok közel egyforma nagyságúak legyenek. A darabokat feltűzzük a nyársakra, lapostányérra téve leöntjük őket a mézes keverékkel, majd 30 percre félretesszük, közben időnként újból kanalazunk rájuk a mézből.
3. A sütő grilljét jól előmelegítjük. A gyümölcsöket lecsepegtetjük, a levüket félretesszük. A gyümölcsöket a cukorral megszórjuk, majd tűzálló tálban, adagonként, 5-7 percre a grill alá tesszük, amíg a szélük pirulni kezd. A sütési idő felénél meglocsoljuk őket a mézes keverékkel. Forrón, a saját levükkel leöntve tálaljuk. Tejszínt vagy joghurtot is adhatunk mellé.