Francia lecsós csirke

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Francia lecsós csirke
Eszközök: kés, serpenyő, tűzhely
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 kisebb érett, apróra vágott paradicsom
2 kisebb csíkokra vágott zöldpaprika
100 dkg kicsontozott csirkecomb
2 kisebb csíkokra vágott piros húsú paprika
2 nagyobb fej vékonyra szeletelt vöröshagyma
dl olaj
2 és fél dl tyúkhúsleves
2 evőkanál vörösborecet
3 szelet apróra vágott szalonna
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál kristálycukor
4 dkg liszt
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csirkéről leszedünk minden felesleges zsiradékot, és félbevágjuk (1. kép). Megforrósított olajon ropogósra pirítjuk a szalonnát, majd kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon aranyszínűre pirítjuk a csirkehúst. Kivesszük, a visszamaradt zsiradékon aranysárgára pirítjuk a hagymát meg a fokhagymát. Hozzáadjuk a paprikacsíkokat (2. kép), lefedjük, és 5 percig pároljuk.

2. A paprikát liszttel megszórjuk. A serpenyőbe visszatesszük a szalonnát, hozzáadjuk a paradicsomot (3. kép). Sóval, cukorral, borecettel ízesítjük. Felöntjük a húslevessel, felforraljuk, majd takarékra véve, fedő nélkül 10 percig főzzük.

3. Beletesszük a megpirított csirkehúst (4. kép), és fedő nélkül 20 percig főzzük.

4. Főtt rizzsel tálaljuk, petrezselyemágacskával díszítjük.

Francia lecsós csirke Francia lecsós csirke Francia lecsós csirke Francia lecsós csirke
Ehhez az ételhez nem kell meghámozni a paradicsomot, de célszerű eltávolítani a paradicsomvelőt. A paradicsomokat félbevágva könnyed mozdulattal kinyomjuk belőle a magokat. Ha mégis maradna benne, teáskanállal kikaparjuk. A lecsós csirkét előre is el lehet készíteni.
Francia lecsós csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2830 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia ízek Francia ízek
(Vince Kiadó, 2000)

A francia házias ízeknek nincs párjuk. Franciaország különböző területei a helyi adottságoknak megfelelően elképesztő változatossággal kínálják a gazdag, nehezebb és a kifinomult, könnyed ételek széles skáláját. A francia... bővebben...
Francia lecsós csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia ízek Francia ízek
(Vince Kiadó, 2000)

A francia házias ízeknek nincs párjuk. Franciaország különböző területei a helyi adottságoknak megfelelően elképesztő változatossággal kínálják a gazdag, nehezebb és a kifinomult, könnyed ételek széles skáláját. A francia... bővebben...
recept beküldése