Gombás burek

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gombás burek
Adag: 6-8 főre (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg gomba
4 szelet baconszalonna
1 evőkanál olívaolaj
¼ kiskanál pirospaprika
1 db összevágott hagyma

Elkészítés:

1. 5 mm-es kockára vágjuk a bacont és a gombát. Az olívaolajat serpenyőben felhevítjük, és 3 percig pirítjuk a hagymát a pirospaprikával (vigyázzunk, ne barnuljon meg). Hozzáadjuk a bacont, újabb 3 percig pirítjuk, majd a gombát is, szintén újabb 5 percig - amíg minden hozzávaló megpuhul. Sózzuk, borsozzuk, majd egy tálba tesszük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

2. A kinyújtott tésztából 24 kört vágunk egy 10 cm-es tésztavágóval. A sütőt 200 fokra (gáz: 6) előmelegítjük.

3. 1 evőkanálnyi gombás-baconos keveréket teszünk mindegyik kör közepére. Húzzuk ki a tésztát úgy, hogy négy oldala legyen. Nedves kézzel zárjuk le: az oldalait összecsippentjük.

4. Sütőpapírral letakart tepsin sütjük 20-30 percig, amíg aranyszínű lesz. Forrón vagy melegen tálaljuk.

Gombás burek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2105 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Gombás burek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
lexikon