Rák bundában

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Rák bundában
Adag: 8-10 főre (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg héj nélküli, darabolt főtt rák
1 ¾ dl szódavíz
1 csipet cayenni bors
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
2 db apróra vágott újhagyma
8 és fél dkg finomliszt
A sütéshez:
ízlés szerint olívaolaj

Elkészítés:

1. A kétféle lisztet egy nagy tálba öntjük. Belekeverjük az újhagymát, a petrezselymet, a cayenne-borsot és némi sót. A közepébe mélyedést nyomunk, és fokozatosan hozzáadjuk a szódavizet, puha, csomómentes tésztát keverünk, olyan hígat, hogy lecsöppenjen a kanálról. Beletesszük az apróra vágott rákot, és összekeverjük.

2. Egy vastag falú edényt harmadáig megtöltünk olajjal, és felhevítjük. Az olaj akkor elég meleg, ha egy kenyérkocka 15 másodperc alatt aranyszínűre pirul benne. Fél evőkanálnyi tésztát dobunk az olajba, és 1-2 percig sütjük, olykor megforgatva, amíg megdagad, és egyenletesen megbarnul. Szűrőkanállal kiszedjük, és papírtörlőn leszárítjuk. Forrón tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Rák bundában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1415 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Rák bundában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
facebook