Fekete fényes csirke

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fekete fényes csirke
Adag: 6-8 főre (25 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dl sötét szójaszósz
140 dkg csirkeszárny
1 evőkanál szójaszósz
1 kiskanál szezámolaj
45 dkg barna cukor
2 evőkanál Shao Hsing bor
3 db szárított szárított kínai gomba
¼ kiskanál kínai fűszerkeverék
1 kiskanál
ízlés szerint reszelt gyömbér

Elkészítés:

1. A gombát kis hőálló tálba tesszük, forrásban lévő vizet öntünk rá, és 20 percig áztatjuk, amíg megpuhul. Leszűrjük, a levét félretesszük. Összekeverjük a levét a sötét szójaszósszal, a cukorral, a borral, a szójaszósszal, a szezámolajjal és a fűszerkeverékkel, és folyamatos kavargatás mellett felforraljuk.

2. A csirkeszárnyak húsos végét gyömbérrel és 1 kiskanál sóval bedörzsöljük, és egy nagy edénybe tesszük. Ráöntjük a szójás pácot, beletesszük a gombát, elkeverjük, hogy teljesen bevonja. Letakarjuk, és kis hőmérsékleten, rendszeresen forgatva 20 percig pirítjuk. Kivesszük a csirkét, hagyjuk kicsit hűlni. A szószt tovább forraljuk, amíg besűrűsödik, és szirupos lesz. A gombát kivesszük, eldobjuk.

3. A csirkét egy tálra tesszük, vékonyan megkenjük a sziruppal, a többi szószt külön tálaljuk.

A fenti mennyiségekből kb. 25 darabot készíthetünk.

Főételként is tálalhatjuk, ebben az esetben nagyobb mennyiséget készítünk, vagy az adott mennyiség kb. 4-6 főre elegendő.
A sötét szójaszósz sűrűbb, mint a világosabb fajta; ázsiai élelmiszerboltokban, nagyobb szupermarketekben mindkettő kapható.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Fekete fényes csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1500 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Fekete fényes csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
pinterest