Vietnami tavaszi tekercs

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Vietnami tavaszi tekercs
Adag: 4-5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 db rizspapír
10 dkg üvegtészta
20 nagyobb főtt rák
10 db zöldjével, félbevágott fokhagyma
40 db friss mentalevél
Mártáshoz:
3 evőkanál hoisin-szósz
2 evőkanál satay-szósz
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál apróra vágott mogyoró
1 db apróra vágott piros chilipaprika

Elkészítés:

1. Meghámozzuk a rákot, a fejétől kezdve kivágjuk az ínt hátulról. Mindegyiket félbevágjuk.

2. Az üvegtésztát beáztatjuk 5 percre annyi forró vízbe, hogy ellepje. Leszűrjük, és ollóval rövidebbre vágjuk.

3. Egyszerre egy (kb. 16 cm átmérőjű) rizspapírtésztát meleg vízbe mártunk, 30 másodpercig áztatjuk, amíg puha lesz és hajlítható. Vigyázzunk: a tészta könnyen szakad, ha puha.

4. Egy puha tésztát kiterítünk, és körülbelül egy evőkanálnyi üvegtésztát halmozunk az alsó harmadára, elegendő helyet hagyva oldalt ahhoz, hogy behajthassuk. 2 mentalevelet és két fél rákot teszünk rá. A két oldalsó szélét behajtjuk egymás felé, majd alulról felfelé tekerjük, és közben belehelyezünk egy fokhagymaszálat úgy, hogy egyik vége fölül kilógjon. Ugyanezt megismételjük a többivel is, majd a tekercseket tálra tesszük, a hajtással lefelé.

5. A mártáshoz egy kis tálban összekeverjük a hozzávalókat, és a tekercsekkel együtt tálaljuk.

A recept rlkészítéséhez használjunk kicsi, éretlen fokhagymát a zöld szárával.
Vietnami tavaszi tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1697 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Vietnami tavaszi tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
facebook