Dim sim kombináció

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Dim sim kombináció
Adag: 6-8 főre (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg nyers, tisztított rák
3 dkg apróra vágott, zsíros sertéshús
20 dkg sovány darált sertéshús
vagy
6 db szárított szárított kínai gomba
3 kiskanál kukoricaliszt
2 db apróra vágott újhagyma
1 szál apróra vágott szárzeller
1 evőkanál apróra vágott, szeletelt bambuszrügy
1 kiskanál kristálycukor
2 kiskanál szójaszósz
A tálaláshoz:
igény szerint chiliszósz
vagy
igény szerint szójaszósz

Elkészítés:

1. A gombát egy kis tűzálló tálba tesszük, forró vizet öntünk rá, hogy elfedje, és így hagyjuk 10 percig (1. kép). Leszűrjük, levágjuk a gomba tövét, eldobjuk, a többit apróra vágjuk.

2. Összekeverjük a gombát, a darált húst, a zsíros részt, az apróra vágott rákot, az újhagymát, a bambuszrügyet és a zellert egy tálban. Egy másik tálban krémesre keverjük a kukoricalisztet, a szójaszószt, a cukrot, a sót, borsot. Ezt a krémet hozzáadjuk a húsos keverékhez, lefedjük, és 60 percre a hűtőbe tesszük.

3. Egyszerre egy wontonnal vagy tésztadarabbal dolgozunk, a többit nedves ruhával letakarjuk. A tészta közepére 1 evőkanál tölteléket teszünk, a széleit vízzel benedvesítjük, és a széleit fölhajtva „összecsomagoljuk" (2. kép), alaposan összenyomva a tetejét. Félretesszük egy lisztes deszkára.

4. Egy bambusz gőzölőtál alját kibéleljük kerekre vágott sütőpapírral (3. kép). A kis tésztacsomagokat, a dim simeket a papírra tesszük, nem túl szorosan (nyilván több adagban kell kifőzni). Letakarjuk a gőzölőtálat, és forrásban lévő víz fölött főzzük a tésztát 8 percig, amíg a töltelék is megfő. Chili- vagy szójaszósszal tálaljuk.

Kb. 30 darab készülhet belőle.

Dim sim kombináció Dim sim kombináció Dim sim kombináció
Dim sim kombináció
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1726 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Dim sim kombináció
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
facebook