Indiai tempura

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Indiai tempura
Adag: 3 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
¾ db burgonya
11 és ¼ dkg tök
11 és ¼ dkg padlizsán
5 ⅔ levél spenót
¾ kicsi hagyma
ízlés szerint édes chiliszósz
igény szerint olaj
Tésztához:
0 kiskanál fekete kömény
1 kiskanál chilipor
kiskanál őrölt kurkuma
2 ¾ dkg rizsliszt
½ kiskanál

Elkészítés:

1. Egy nagy tálban összekeverjük a besanlisztet (csicseriborsólisztet), a rizslisztet, a kurkumát, a chiliport, a sót, és mélyedést nyomunk a közepébe. Fokozatosan beleöntünk 2,5 dl vizet, amíg lágy, de sűrű tésztát kapunk. Hozzáadjuk a fekete köményt, letakarjuk, és 10 percig pihentetjük.

2. A tököt és a burgonyát nagyjából 8 centiméter hosszú hasábokra vágjuk, a padlizsánt pedig vékony szeletekre, és minden szeletet negyedekre. A hagymát is felnegyedeljük, rétegeit lehántjuk, a közepét eldobjuk. Megmossuk és lecsepegtetjük a spenótleveleket.

3. Ellenőrizzük a tészta állagát. Krémesnek kell lennie, ha tehát túl sűrű, hozzáadunk még egy kis vizet. Egy vastag falú edényt harmadáig olajjal megtöltünk, és az olajat 180 fokra hevítjük. Kipróbáljuk egy kis tésztával, elég meleg-e. Ha nem folyik szét, és sistereg, miközben feljön a tetejére, akkor elég meleg. Figyeljünk oda, hogy az olaj ne forrósodjon túl. A tempura akkor jó, ha átsül és megbarnul.

4. A zöldségdarabokat beleforgatjuk a besanlisztbe, lerázzuk, majd a tésztába mártjuk, és aranyszínűre sütjük. A különféle zöldségek sütési ideje különböző. Mindegyik adagot papírtörlőn lecsöpögtetjük, megszórjuk sóval, és melegen tartjuk a 150 fokos (gáz: 2) sütőben. Azonnal tálaljuk, édes chilimártással.

Fekete köményt (parasztborsot) indiai és libanoni élelmiszereket árusító boltban kaphatunk.
Indiai tempura
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2513 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Indiai tempura
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
google+