Báránykormapite

| Bárányhúsos pite receptek ,
Adag: 6-8 főre (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg kockára vágott bárányhús
2 evőkanál édes currypaszta
2 evőkanál apróra vágott, friss koriander
1 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál köménymag
1 kicsi kockára vágott burgonya
1 kicsi apróra vágott hagyma
4 dkg zsenge, mélyhűtött borsó
1 gerezd zúzott fokhagyma
38 dkg átszitált finomliszt
18 dkg hideg vaj
4 dkg joghurt
1 db tojás

Elkészítés:

1. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet és a köménymagot. Belemorzsoljuk a vajat, amíg a keverék finom zsemlemorzsára nem hasonlít. Mélyedést nyomunk a közepébe, hozzáadunk 4 evőkanál vizet, és vágó mozdulatokkal egy sima pengéjű késsel kikeverjük a tésztát. Lisztet teszünk deszkára, és jókora gombóccá összegyúrjuk. Kissé lelapítjuk, fóliába csomagoljuk, és 20 percre a hűtőbe tesszük.

2. Egy vastag falú edényben olajat forrósítunk, beletesszük a hagymát és a fokhagymát, és közepes lángon addig pirítjuk, amíg a hagyma megpuhul. Hozzáadjuk a currypasztát, és 1 percig keverjük. Nagyobbra vesszük a lángot, az edénybe tesszük a bárányhúst, a burgonyát és a borsót, 5 percig keverjük, amíg a hús egyenletesen megbarnul. Hozzáadjuk a joghurtot, felforraljuk, majd kis lángon letakarva puhára főzzük a bárányt. Levesszük a fedőt, főzzük még 10 percig, amíg a mártás besűrűsödik. Levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni.

3. A sütőt 180 fokra (gáz: 5) előmelegítjük. Vékonyan kiolajozunk két 12 kisebb lyukú muffin-sütőformát. Sütőpapíron kinyújtjuk a tészta kétharmadát 2 mm vastagságúra. Egy 7 centiméter átmérőjű vágóformával köröket vágunk, és beletesszük a sütőformába. Belekanalazzuk a bárányhúsos tölteléket. A maradék tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. 20 centiméter hosszúságú csíkokat vágunk, összesen 24 darabot, és a piték tetejére csavarjuk. Tojással megkenjük, és 25-30 percig sütjük, amíg aranybarna lesz. Kissé hűlni hagyjuk, mielőtt kivesszük a formából. Melegen tálaljuk, megszórva friss korianderrel.

Báránykormapite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1483 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Báránykormapite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
twitter