Csirkés pite curryval



Elkészítés:
1. Összekeverjük a lisztet, a köményt, a kurkumát egy tálban, belemorzsoljuk a vajat. Mélyedést nyomunk a közepébe, beletesszük a tojássárgáját és 5-6 evőkanál vizet. Egy sima pengéjű késsel összekeverjük a tésztát, kilisztezett deszkára borítjuk, és labdává gyúrjuk. Műanyag fóliában 30 percre a hűtőbe tesszük. Két 12 lyukú sütőformát vékonyan kiolajozunk. A tészta kétharmadát 2 mm vastagságúra nyújtjuk, és 8 centiméter átmérőjű körökre vágjuk. A maradék tésztát is kinyújtjuk, és 5,5 centiméteres formával 24 kört vágunk belőle. Behűtjük.
2. A félretett vajat egy nagy serpenyőben felhevítjük, és puhára pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a csirkehúst, és mikor megbarnult, beletesszük a curryport és a köménymagot, 2 percig keverjük. Majd hozzáadjuk a félretett lisztet is, és 30 másodpercig keverjük. Levesszük a tűzről, és fokozatosan ráöntjük az erőlevest. Visszatesszük, és addig kevergetjük, amíg felforr és besűrűsödik. Kicsire vesszük a lángot, 2-3 percig főzzük, amíg nagyon sűrű lesz. Belekeverjük a chutneyt és a korianderleveleket. Ízesítjük, hagyjuk kihűlni.
3. A sütőt előmelegítjük. Elosztjuk a tölteléket a pitéken, a tészta szélét vízzel megkenjük. Rátesszük a tetejét, és egy éles kés hegyével körben rányomkodjuk. Mindegyik tetejét átszúrjuk, hogy a gőz kijöhessen. Megkenjük tejjel, és 30 percig sütjük. Hagyjuk kissé kihűlni, mielőtt kivesszük a formából. Melegen tálaljuk.
Csirkealaplé

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.
2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.
3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.
Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.