Csirkés pite curryval

Adag: 6-8 főre (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál currypor
35 dkg apróhús csirkemellfilé
1 kiskanál köménymag
2 és fél dl csirke erőleves
1 kiskanál őrölt kurkuma
8 dkg finomliszt
3 evőkanál apróra vágott, friss korianderzöld
2 evőkanál mango-chutney
5 evőkanál víz
20 dkg vaj
1 db apróra vágott hagyma
1 kiskanál őrölt kömény
2 db tojás
Bekenéshez:
igény szerint tej
Külön:
5 dkg vaj
1 evőkanál finomliszt

Elkészítés:

1. Összekeverjük a lisztet, a köményt, a kurkumát egy tálban, belemorzsoljuk a vajat. Mélyedést nyomunk a közepébe, beletesszük a tojássárgáját és 5-6 evőkanál vizet. Egy sima pengéjű késsel összekeverjük a tésztát, kilisztezett deszkára borítjuk, és labdává gyúrjuk. Műanyag fóliában 30 percre a hűtőbe tesszük. Két 12 lyukú sütőformát vékonyan kiolajozunk. A tészta kétharmadát 2 mm vastagságúra nyújtjuk, és 8 centiméter átmérőjű körökre vágjuk. A maradék tésztát is kinyújtjuk, és 5,5 centiméteres formával 24 kört vágunk belőle. Behűtjük.

2. A félretett vajat egy nagy serpenyőben felhevítjük, és puhára pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a csirkehúst, és mikor megbarnult, beletesszük a curryport és a köménymagot, 2 percig keverjük. Majd hozzáadjuk a félretett lisztet is, és 30 másodpercig keverjük. Levesszük a tűzről, és fokozatosan ráöntjük az erőlevest. Visszatesszük, és addig kevergetjük, amíg felforr és besűrűsödik. Kicsire vesszük a lángot, 2-3 percig főzzük, amíg nagyon sűrű lesz. Belekeverjük a chutneyt és a korianderleveleket. Ízesítjük, hagyjuk kihűlni.

3. A sütőt előmelegítjük. Elosztjuk a tölteléket a pitéken, a tészta szélét vízzel megkenjük. Rátesszük a tetejét, és egy éles kés hegyével körben rányomkodjuk. Mindegyik tetejét átszúrjuk, hogy a gőz kijöhessen. Megkenjük tejjel, és 30 percig sütjük. Hagyjuk kissé kihűlni, mielőtt kivesszük a formából. Melegen tálaljuk.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Csirkés pite curryval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1366 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Csirkés pite curryval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
facebook