Tandoori bárányborda

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tandoori bárányborda
Adag: 6-8 főre (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db kimagozott, apróra vágott piros chilipaprika
4 gerezd zúzott fokhagyma
5 dl joghurt
1 kiskanál őrölt kurkuma
2 evőkanál friss őrölt gyömbér
2 evőkanál őrölt kömény
3 dkg friss, apróra vágott korianderlevél

Elkészítés:

1. Megtisztítjuk a bordacsontot, éles késsel lekaparjuk. A bordákat egy nagy, lapos edénybe tesszük.

2. A marináláshoz összekeverjük a joghurtot, a korianderleveleket, a köményt, a fokhagymát, a gyömbért, a kurkumát és a chilit egy tálban. A bordára öntjük, alaposan elkeverjük, majd lefedjük, és éjszakára a hűtőbe tesszük.

3. A pácot a bordán hagyjuk, és grillsütőben puhára sütjük.

Szabadtűzön, roston is elkészíthetjük ezt a fogást, így még különlegesebb ízhatást érhetünk el.
Előre bepácolhatjuk a báránybordákat, akár két nappal korábban is. Ez a pác csirkével is kiváló.
Tandoori bárányborda
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1984 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Tandoori bárányborda
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
twitter