Kukoricás burgonyalepény

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kukoricás burgonyalepény
Adag: 10-12 főre (40 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 nagy burgonya
3 evőkanál olaj
1 kiskanál garam masala
5 dkg zsemlemorzsa
6 db apróra vágott újhagyma
4 db tojás
Mártáshoz:
2 kiskanál édes chiliszósz
2 evőkanál friss, apróra vágott mentalevél
1 ⅔ dl joghurt

Elkészítés:

1. A burgonyát meghámozzuk, durván lereszeljük. Papírtörlőn megszárítjuk, kinyomjuk belőle a levét. Egy tálban hozzáadjuk a kukoricát, a tojást, az újhagymát, a zsemlemorzsát és a garam maszalát. Alaposan összekeverjük.

2. Két evőkanál olajat hevítünk egy vastag falú serpenyőben. Púpozott evőkanálnyi darabokat szaggatunk, mindegyiket mindkét oldalon 2 percig sütjük, amíg aranyszínű lesz. Papírtörlőn lecsöpögtetjük, melegen tartjuk. Ha szükséges, még egy kevés olajat teszünk a serpenyőbe.

3. A mártáshoz egyszerűen összekeverjük a hozzávalókat.

A fenti mennyiségből kb. 40 darabot készíthetünk.

Kukoricás burgonyalepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 715 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Kukoricás burgonyalepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
most van szezonja