Fűszeres tökös táska

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fűszeres tökös táska
Adag: 4-5 főre (20 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg kockára vágott sütőtök
2 kiskanál édes currypor
½ kiskanál őrölt kurkuma
1 evőkanál mustármag
1 kiskanál chilipor
1 db apróra vágott hagyma
1 db tojás
8 dkg mélyhűtött borsó
1 evőkanál olaj
3 levél friss curry
vagy
3 levél szárított curry

Elkészítés:

1. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és közepes lángon 2-3 percig pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a curryleveleket és a mustármagot (1. kép), és további egy-két percig pirítjuk, amíg a mustármag pattogni kezd. Ekkor hozzáadjuk a curryport, a chiliport és a kurkumát, 30 másodpercig kevergetjük.

2. Beletesszük a tököt is, 1-2 percig keverjük, amíg a fűszerek teljesen beborítják a tököt. Hozzáadjuk a borsót és a csirkeerőlevest, és kis tűzön 8-10 percig főzzük, amíg a tök megpuhul (ezt egy kés hegyével ellenőrizzük: 2. kép), és a folyadék nagy része elpárolog. Ekkor levesszük a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni.

3. A sütőt 220 fokra (gáz: 7) előmelegítjük. Két tepsit vékonyan kiolajozunk. Mindegyik réteg tésztából 10 centiméteres köröket vágunk, s a közepükre egy-egy evőkanál fűszeres tököt teszünk. A szélét megkenjük a felvert tojással (3. kép), és a tésztát félbehajtva, a tölteléket befedjük vele (4. kép). Villával lenyomkodjuk a szélét. A tésztát a tepsibe tesszük, megkenjük a maradék tojással. 25-30 percig sütjük, amíg megdagad és aranyszínű lesz.

Kb. 20 db táskát készíthetünk belőle.

Fűszeres tökös táska Fűszeres tökös táska Fűszeres tökös táska Fűszeres tökös táska
Előre két nappal elkészíthetjük, vagy fagyasztva akár két hónapig is tárolhatjuk.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Fűszeres tökös táska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1169 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Fűszeres tökös táska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
szótár