Dhallal töltött kenyérkosár

| Lencsével töltött sült tészta receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Dhallal töltött kenyérkosár
Adag: 6 főre (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg vörös lencse
2 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld
2 és fél dl zöldséglé
25 szelet fehérkenyér
½ kiskanál köménymag
½ kiskanál őrölt koriander
2 gerezd zúzott fokhagyma
½ kiskanál apróra vágott piros chilipaprika
¼ kiskanál mustármag
6 dkg vaj
vagy
6 dkg ghee

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáz: 6). Egy vastag falú edénybe beletesszük a lencsét és a zöldséglét. Felforraljuk, majd kisebb fokozaton 10 percig főzzük lefedve, amíg a lencse megpuhul. Néha megkeverjük, nehogy odaégjen. Levesszük a tűzről.

2. Közben a kenyérből egy 8 centiméteres forma segítségével köröket vágunk. 1 mm vastagságúra kinyújtjuk. A vaj felét felolvasztjuk, a kenyér mindkét oldalát megkenjük, majd belenyomjuk két 12 lyukú muffinformába. 12-15 percig sütjük, amíg aranyszínű lesz.

3. A maradék vajat egy kis serpenyőben felhevítjük, beletesszük a köménymagot, az őrölt koriandert és a mustármagot. Addig pirítjuk, amíg a mustármag pattogni kezd, akkor hozzáadjuk a fokhagymát és a chilit. Kavargatva pirítjuk 1 percig. A fűszerkeveréket a lencséhez adjuk, majd az egészet lassú tűzön gyakran kevergetve addig főzzük, amíg a dhal besűrűsödik és krémes lesz. Ízlés szerint sózzuk, és hagyjuk kissé kihűlni a tálalás előtt.

4. Mindegyik kenyérkosárkába 2-3 kiskanálnyi meleg dhalt teszünk, megszórjuk a korianderrel és azonnal tálaljuk.

24 kosárkát készíthetünk a megadott hozzávalókból.

Előre elkészíthetjük a kenyérkosárkákat és a dahlt, és külön-külön tároljuk. A kenyérkosárkákat légmentes dobozban, a dhalt pedig lefedve a hűtőben. Óvatosan felmelegítjük a dhalt, és megtöltjük vele a kenyérkosárkákat, nem sokkal a tálalás előtt.
Dhallal töltött kenyérkosár
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1400 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Dhallal töltött kenyérkosár
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
google+