Tésztában sült bélszín tormamártással

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Tésztában sült bélszín tormamártással
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 doboz mélyhűtött mélyhűtött levelestészta
75 dkg bélszín
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál őrölt bors
3 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál
1 db tojás
A mártáshoz:
1 evőkanál reszelt torma
2 és fél dl tejföl
1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. 210 °C-ra előmelegítjük a sütőt. A húsról leszedünk minden fölösleges zsiradékot, és húskötöző spárgával jól átkötjük (1. kép), hogy sütés közben is megőrizze formáját. A húst alaposan bedörzsöljük sóval, borssal, fokhagymával és 1 evőkanál olajjal.

2. A maradék olajat nagy serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a húst, és erős tűzön minden oldalon hirtelen átsütjük (2. kép), hogy az értékes pecsenyelé benne maradjon. Félretesszük hűlni, a spárgát levágjuk.

3. A felengedett leveles tésztát kb. 40x30 cm-es téglalappá nyújtjuk. Akkora legyen, hogy be tudjuk vele borítani a húst. A kihűlt hús tetejét megkenjük a májpástétommal (3. kép), majd a májkrémes felével lefelé a tésztára tesszük. A tészta szélét megkenjük a felvert tojással (4. kép), majd a húsra borítjuk, és összezárjuk. A húst a pástétomos felével felfelé tesszük a tepsibe. A tésztát megkenjük a felvert tojással, és a levágott tésztamaradékokkal díszítjük. 25-35 percig sütjük. 10 percig hűlni hagyjuk, 2 cm vastag szeletekre vágjuk. Tejfölös tormamártással tálaljuk.

4. A mártáshoz a tejfölt simára keverjük a tormával, majd sóval és metélőhagymával ízesítjük.

Tésztában sült bélszín tormamártással Tésztában sült bélszín tormamártással Tésztában sült bélszín tormamártással Tésztában sült bélszín tormamártással
Ha nincs tormánk, 2 kanál francia mustárral keverjük ki a tejfölt, és ezzel a mártással helyettesítsük a tormakrémet.
Ehhez a recepthez mindig a legsoványabb bélszínt válasszuk. A csirkemájpástétomban és a leveles tésztában lévő zsiradék nem engedi a húst kiszáradni sülés közben.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.

Magyaros csirkemájpástétom

Kép nélkül
100 dkg csíkokra vágott csirkemáj
25 dkg libazsír
2 fej csíkokra vágott vöröshagyma
Fűszerezéshez::
1 csapott teáskanál morzsolt bazsalikom
1 csapott teáskanál morzsolt majoránna
1 csapott teáskanál morzsolt kakukkfű
1 csapott evőkanál édes fűszerpaprika
ízlés szerint Erős Pista
Ízesítéshez::
1 evőkanál mustár
1 evőkanál

A forró libazsírban üvegesre "futtatjuk" a vöröshagymát, majd zsírjára sütjük. Rászórjuk a fűszerpaprikát és egy-két keverés után a májat. Nagy lángon, állandóan keverve pirítjuk. Amikor a májak közepe már nem véres levesszük a tűzről, és még forrón finomabbra vagy durvábbra daráljuk, majd ízlés szerinti mennyiségben: zsírt, fűszereket, ízesítőket és sót adunk hozzá.

Mivel sütéssel készül, jól eltartható. Tiszta dunsztosüvegbe, légmentesen betömve, hűtőszekrényben tárolva, akár tíz napig is fogyasztható. Különböző színű édes vagy erős paprikába töltve, felszeletelve vagy kimagozott paradicsomba helyezve hidegtálakban is asztalra adható. Jól szállítható, zárt szendvicsek készítésére is alkalmas.

Tésztában sült bélszín tormamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1969 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia ízek Francia ízek
(Vince Kiadó, 2000)

A francia házias ízeknek nincs párjuk. Franciaország különböző területei a helyi adottságoknak megfelelően elképesztő változatossággal kínálják a gazdag, nehezebb és a kifinomult, könnyed ételek széles skáláját. A francia... bővebben...
Tésztában sült bélszín tormamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia ízek Francia ízek
(Vince Kiadó, 2000)

A francia házias ízeknek nincs párjuk. Franciaország különböző területei a helyi adottságoknak megfelelően elképesztő változatossággal kínálják a gazdag, nehezebb és a kifinomult, könnyed ételek széles skáláját. A francia... bővebben...
pinterest