Tandoori csirke nyárson

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tandoori csirke nyárson
Adag: 10-12 főre (60 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg filézett csirkecomb
6 gerezd zúzott fokhagyma
50 dkg joghurt
1 evőkanál édes őrölt pirospaprika
3 db kimagozott, kockára vágott zöldpaprika
1 evőkanál friss őrölt gyömbér
1 evőkanál őrölt kömény
1 evőkanál őrölt koriander
1 evőkanál cayenni bors
1 evőkanál citromlé

Elkészítés:

1. A csirkét apró falatokra vágjuk, és egy nagy üveg- vagy kerámiatálba tesszük. Hozzáadjuk a joghurtot, az ecetet, a citromlét, a fűszereket, a fokhagymát, a gyömbért, a babérlevelet, és alaposan összekeverjük. Letakarjuk, és éjszakára a hűtőbe tesszük. 60 nyársat hideg vízbe áztatunk.

2. A csirkefalatokat a nyársra húzzuk, közé mindig egy paprikakockát teszünk. 5-10 percig grillezzük, gyakran forgatva. Forrón tálaljuk.

Tandoori csirke nyárson
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1488 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Tandoori csirke nyárson
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
facebook