Omlós tészta stiltonsajttal, körtével és vízitormával

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Omlós tészta stiltonsajttal, körtével és vízitormával
Adag: 7 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
43 ¾ dkg apróra vágott dió
393 ¾ dkg finomliszt
3 és fél kisebb érett körte
21 ¾ dkg márványsajt
vagy
21 ¾ dkg stilton sajt
2 és ¼ dl tejföl
17 és fél dkg vaj
A díszítéshez:
ízlés szerint vízitormalevél

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra (gáz: 4) előmelegítjük. Egy kis tálban robotgéppel összedolgozzuk a sajtot és a vajat, amíg krémes lesz. Hozzáadjuk a lisztet és a diót, feketeborssal ízesítjük. Addig keverjük, amíg kemény tészta lesz, majd egy kilisztezett felületre bontjuk.

2. A tésztát egy 30 x 20 centiméteres lapos tepsibe tesszük, és 20 egyforma méretű kockára karcoljuk. 20-25 percig sütjük, amíg barnulni kezd. Még melegen, a karcolás mentén kockákra vágjuk. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

3. A körtét negyedekre vágjuk, csutkáját eltávolítjuk, majd vékonyan felszeleteljük, nem sokkal a tálalás előtt. Majd mindegyik tészta tetejére egy kis tejfölt teszünk, rá a körteszeleteket, a maradék tejfölt pedig a körte tetejére kanalazzuk, végül a vízitormalevéllel díszítjük.

Előre akár három nappal elkészíthetjük az omlós tésztát, s ha kihűlt, légmentesen zárható dobozban tároljuk. Ha nem közvetlenül a tálalás előtt tesszük rá a körtét, kenjük meg egy kis citromlével, hogy ne színeződjék el.
Omlós tészta stiltonsajttal, körtével és vízitormával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1839 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Omlós tészta stiltonsajttal, körtével és vízitormával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
vegetáriánus ételek