Omlós tészta stiltonsajttal, körtével és vízitormával



Elkészítés:
1. A sütőt 180 fokra (gáz: 4) előmelegítjük. Egy kis tálban robotgéppel összedolgozzuk a sajtot és a vajat, amíg krémes lesz. Hozzáadjuk a lisztet és a diót, feketeborssal ízesítjük. Addig keverjük, amíg kemény tészta lesz, majd egy kilisztezett felületre bontjuk.
2. A tésztát egy 30 x 20 centiméteres lapos tepsibe tesszük, és 20 egyforma méretű kockára karcoljuk. 20-25 percig sütjük, amíg barnulni kezd. Még melegen, a karcolás mentén kockákra vágjuk. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
3. A körtét negyedekre vágjuk, csutkáját eltávolítjuk, majd vékonyan felszeleteljük, nem sokkal a tálalás előtt. Majd mindegyik tészta tetejére egy kis tejfölt teszünk, rá a körteszeleteket, a maradék tejfölt pedig a körte tetejére kanalazzuk, végül a vízitormalevéllel díszítjük.