Marinált pisztrángos-uborkás lepény

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Marinált pisztrángos-uborkás lepény
Adag: 4-6 főre (20 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg finomliszt
2 evőkanál reszelt parmezán sajt
7 és fél dkg hideg vaj
1 db tojás
A töltelékhez:
½ db apróra vágott uborka
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
20 levél spenót
2 szál vékonyra szeletelt újhagyma
dl citromlé
1 evőkanál friss, apróra vágott turbolya
vagy
1 evőkanál friss, apróra vágott kapor

Elkészítés:

1. Eltávolítjuk a pisztráng bőrét, majd konyhai csipesszel a szálkákat is. 60 percre a mélyhűtőbe tesszük. Egy tálban felverjük a citromlét és az olajat. A halat csíkokra vágjuk, és beletesszük a citromos-olajos lébe, hadd pácolódjék. Lefedjük, és szobahőmérsékleten hagyjuk 20 percig, amíg a hal opálos fényű lesz (nyáron tesszük a hűtőbe, így kicsit hosszabb időt vesz igénybe). Lecsepegtetjük róla a páclét, csak annyit hagyunk rajta, hogy a hal nedvesen maradjon. Hozzáadjuk az uborkát, az újhagymát, a kaprot vagy a turbolyát, ízesítjük sóval, fekete borssal.

2. Míg a hal pácolódik, a lisztet egy csipetnyi sóval egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a parmezánt és a vajat. Kézzel belegyúrjuk a vajat, amíg az állaga a finom zsemlemorzsáéra emlékeztet. Mélyedést nyomunk a közepébe, beleütjük a kissé felvert tojást, és egy sima pengéjű késsel addig kavarjuk, amíg a tészta összeáll. Vékonyan kilisztezett felületre borítjuk, golyóvá formáljuk, műanyag fóliába csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük.

3. A sütőt 210 fokra (gáz: 6-7) előmelegítjük. Vékonyan kikenünk két 12 lyukú sütőformát. Kinyújtjuk a tésztát 2 mm-esre, és vágóformával 8 centiméteres köröket szaggatunk. Beletesszük a sütőformába, kissé megszurkáljuk, és 8-10 percig sütjük, amíg aranyszínű lesz. Kivesszük a formából, hagyjuk kihűlni. Egy spenótlevelet teszünk mindegyik lepény aljára, és rá egy evőkanál tölteléket. Azonnal tálaljuk.

A fenti mennyiségekből kb. 20 lepényt készíthetünk.

Előre elkészíthetjük a lepényeket két nappal, és légmentesen lezárt dobozban tároljuk.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Marinált pisztrángos-uborkás lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1671 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Marinált pisztrángos-uborkás lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
bevásárlólista