Burgonyaleves

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Burgonyaleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg burgonya
1 evőkanál pirospaprika
2 dkg liszt
1 evőkanál tejföl
2 dkg zsír
1 szál fehérrépa
1 szál sárgarépa
ízlés szerint
kevés zellerlevél

Elkészítés:

A meghámozott burgonyát karikára vagy kockára vágjuk, és sós vízben vagy csontlében megfőzzük.

A zsírból és lisztből világos zsemleszínű hagymás, paprikás rántást készítünk. Főzhetünk bele ízesítőnek 1-2 szál leveszöldséget, zellerlevelet, zöldpetrezselymet, só helyett 1-2 kanál ételízesítőt. Nyáron ízesíthetjük zöldpaprikával és paradicsommal, télen kevés paradicsom-, illetve paprikapürével.

Tálaláskor egy kanál tejfölt adunk hozzá, de a jól ízesített burgonyalevesből a tejföl el is maradhat.

Burgonyaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2366 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Móra Ferencné szakácskönyve
Móra Ferencné szakácskönyve
(Holnap Kiadó, 1996)

Móra Ferencné ismert és elismert háziasszony hírében állott. Nemcsak tudott, szeretett is főzni. Főzési, bevásárlási tanácsait, a maradék hasznosítására vonatkozó ötleteit napjaink konyháiban is felhasználhatjuk. Könyve... bővebben...
Burgonyaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Móra Ferencné szakácskönyve
Móra Ferencné szakácskönyve
(Holnap Kiadó, 1996)

Móra Ferencné ismert és elismert háziasszony hírében állott. Nemcsak tudott, szeretett is főzni. Főzési, bevásárlási tanácsait, a maradék hasznosítására vonatkozó ötleteit napjaink konyháiban is felhasználhatjuk. Könyve... bővebben...
tippek, fortélyok