Bélszínszelet pirítóson bearni mártással

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 50 perc tapasztalatot kíván drága
Bélszínszelet pirítóson bearni mártással
Adag: 4 főre (16 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és ⅓ dkg olvasztott vaj
20 dkg bélszín
¾ db vékony szeletre vágott bagett
gerezd zúzott fokhagyma
1 dkg zsázsa
¾ teáskanál olaj
Bearni mártáshoz:
8 dkg olvasztott vaj
¾ db tojás
1 evőkanál friss, apróra vágott tárkony
6 szem szemes fekete bors
2 teáskanál friss, apróra vágott tárkony
1 és ¼ szál petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra (gáz: 4) előmelegítjük. Körbekötözzük a marhahúst, ízesítjük. Felforrósítjuk az olajat, és minden oldalán barnára sütjük a húst. Kis sütőedénybe tesszük, és a sütőben 20-25 percig sütjük, közepesre. Kivesszük, félretesszük.

2. Összekeverjük a vajat és a fokhagymát egy edényben, s a kenyér mindkét oldalát vékonyan megkenjük. Tepsiben 10 perc alatt aranyszínűre sütjük.

3. A bearni mártáshoz lassan felolvasztjuk a vajat, levesszük a tűzről, és 2-3 percig állni hagyjuk, amíg a tejes része leülepszik. Leöntjük róla a vajat, az üledéket kidobjuk. Összekeverjük az ecetet, a babért, a tárkonyt, a borsszemeket és a petrezselymet egy serpenyőben, és addig pirítjuk, amíg nagyjából egy teáskanálnyira összeesik - leszűrjük. A tojássárgáját és ezt a keveréket gőz fölött addig pároljuk, amíg megsűrűsödik kissé. Levesszük

a tűzről, és cseppenként adjuk a vajhoz, közben folyamatosan keverjük, amíg megsűrűsödik. Belekeverjük a félretett tárkonyt, és ízesítjük. Ha túlságosan sűrű, egy kis vizet öntünk hozzá. Ha a vajat túl gyorsan adtuk hozzá, a keverék szétesik.

4. A marhahúst nagyon vékonyan felszeleteljük, mindegyik pirítósra teszünk egy szeletet, a tetejére pedig egy kis bearni mártást. Kis darab zsázsával díszítjük.

A bélszínt az elkészítés előtt 1-2 nappal mindenképpen hártyázzuk le és tegyük olajos-fűszeres pácba.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Kiváló, igen testes, elegáns száraz vörösbor illik hozzá.
Bélszínszelet pirítóson bearni mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2852 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Bélszínszelet pirítóson bearni mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
szólj hozzá, értékelj